1. Home › 
 2. › 
 3. › 
 4. WE'RE HIRING! Ben jij de ideale match voor ons 'YOUNG GRADUATE PROGRAMME'?

WE'RE HIRING! Ben jij de ideale match voor ons 'YOUNG GRADUATE PROGRAMME'?

, Algemeen

Het 'Young Graduate Programme' is een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject waarin je de verschillende business lines van Febelfin Academy grondig leert kennen en praktische ervaring opdoet in het hart van de financiële sector.

De financiële sector in België is grosso modo verantwoordelijk voor meer dan 5% van de totale economische groei. De sector ziet zich de laatste jaren geconfronteerd met belangrijke uitdagingen op verschillende vlakken: technologie, organisatie, digitalisering, duurzaamheid enz.

Als bevoorrechte partner van de Belgische financiële sector verwelkomt Febelfin Academy jaarlijks meer dan 20,000 financiële en andere professionals die één of meerdere opleidingstrajecten volgen of examen afleggen.
Febelfin Academy is meer dan een opleidingsplek. Het is een ontmoetingsplek, een laboratorium waar financiële kennis in al haar aspecten toegankelijk gemaakt wordt via een breed pallet aan innovatieve leervormen met maximale leerimpact en in co-creatie met experten uit de sector zelf.

Waarom werken bij Febelfin Academy?

Werken bij Febelfin Academy betekent werken in een klein team en binnen een vlakke organisatiestructuur waar iedereen rechtstreeks verantwoording aflegt aan de Managing Director.

‘Work hard, play hard’ is ons motto: de soms hoge werkdruk wordt gecompenseerd door een goede werksfeer, aandacht voor ieders welzijn en een stimulerende omgeving. Al onze 18 collega’s worden bovendien aangemoedigd om hun job een individuele invulling te geven.

Wat kan je bij ons vinden?

Dat is zeker ook het geval voor ons Young Graduate programma. In dit programma maak je kennis met de verschillende onderdelen van de organisatie en krijg je de kans om aan elk deel een wezenlijke bijdrage te leveren. Je leert de kneepjes van het vak en bouwt waardevolle ervaring op. Je werkt samen met topexperten uit de financiële sector en we ondersteunen je met opleidingen rond project management, instructional design, communicatie, e-learning software, etc…

Kortom, je ontdekt de financiële wereld vanuit een bevoorrechte positie.

Het Young Graduate programma omvat een gepersonaliseerd traject van 24 maanden. Tijdens deze periode zal je praktische ervaring opdoen in de verschillende business lines van Febelfin Academy:

 • Learning advisor

Het team van learning advisors binnen Febelfin Academy is verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod. Zij houden de vinger aan de pols bij alle stakeholders. Je mag je hier verwachten aan vele contacten met trainers, HR-verantwoordelijken, deelnemers om nieuwe opleidingen vorm te geven of bestaande opleidingen te reviewen. Deze opleidingen worden dan ter beschikking gesteld van het grote publiek via de website van Febelfin Academy.

 • Learning technologies

Het leren zelf is sterk geëvolueerd de voorbije jaren. Daarom zet Febelfin Academy consequent in op leerinnovatie. Het ontwikkelen van e-learnings, gebruik van nieuwe technologieën, maar evengoed het toepassen van de meest recente didactische inzichten in fysieke leeromgevingen staan hier centraal.

 • Customer experience

Het customer experience team is het kloppende hart van de organisatie. Zij verzetten schijnbaar moeiteloos en steeds met de glimlach bergen om de organisatie van opleidingen (fysiek, digitaal, hybride, …) en examens vlot te laten verlopen. Werken in dit team is project management voor gevorderden. “De klant” bij Febelfin Academy is immers zeer heterogeen: deelnemers, docenten, leidinggevenden… Hun wensen zijn soms tegenstrijdig en het is jouw uitdaging om hen allemaal aan boord te houden!

 • Business development

Ook business development bij Febelfin Academy kent meerdere facetten. Zo zal je opleidingen-op-maat organiseren naar aanleiding van een concrete opleidingsvraag. Je gaat ook proactief op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Samen met je klant onderzoek je welke leernoden er precies zijn binnen hun organisatie en hoe jij daar een antwoord op kan bieden.

Bij iedere business line zal je enerzijds de verantwoordelijkheid krijgen over een project dat je van A tot Z zal afwerken. Anderzijds draai je ook mee in de dagelijkse organisatie. Je wordt daarbij telkens begeleid door één van onze senior managers, je leert met andere woorden ’on the job’ en ‘from the best’.

Na afloop van de 24 maanden evalueren we samen het verloop van je volledige programma, we bekijken waar je interesses en talenten liggen en welke job binnen de wondere wereld van finance het beste bij je past.

Wie zoeken we?

 • Afgestudeerd als master met 0-2 jaar werkervaring
 • Je spreekt vloeiend Nederlands & Frans of bent bereid je te vervolmaken. Wij willen je hier zeker in ondersteunen!
 • Je beschikt over analytische competenties
 • Je hebt een hoog ‘EQ’ (empathie, actief luisteren, emotionele intelligentie)
 • Je vrienden omschrijven je als flexibel, ambitieus en geëngageerd. Je aarzelt niet als er nieuwe opdrachten of leerkansen voorbij komen. Als je vastzit, twijfel je niet om je collega’s een vraag te stellen.

Wat bieden we aan?

 • Een motiverend salarispakket
 • Contract van onbepaalde duur
 • Goede werksfeer in een klein en hecht team van 18 collega’s die elkaar scherp houden
 • Uitgebreide extralegale voordelen zoals: hospitalisatieverzekering, groepsverzekering met overlijdensdekking, flex income plan, GSM met abonnement, laptop, terugbetaling woon/werk verkeer

Want to change the world of financial learning with us?

Stuur een mail met je relevante ervaring naar onze HR verantwoordelijke, Bart Corthouts: co@febelfin-academy.be

Vertel ons waarom je zo enthousiast bent om bij ons te komen werken, wat je drive en goesting is. En toon hoe jij Febelfin Academy kan versterken.

Opleiding & Finance: what's new?

3

WE'RE HIRING! Ben jij de ideale match voor ons 'YOUNG GRADUATE PROGRAMME'?

Het 'Young Graduate Programme' is een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject waarin je de verschillen...

Lees meer

CVE-20210113-Febelfin academy-173

Volg het CESGA- programma en word top-notch ESG- expert.

ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en verwijst naar de duurzaamheidscriteria die ee...

Lees meer

CVE-20141107-Febelfin-091-bewerkt

Nieuwe samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxemburg

Dankzij de samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxembourg kunnen kandidaten die een certifi...

Lees meer