Nieuws

Praktische tips voor échte innovatie binnen uw organisatie

Geschreven door Bart Corthouts - Business Project Manager - Febelfin Academy  op 08/08/2017

Creativiteit en innovatie zijn dé skills van de toekomst bij uitstek en gaan dan ook hand in hand. Over creativiteit berichtten wij u al in het verleden. Nu komt innovatie aan de beurt.

Innoveren is geen luxe meer, maar een noodzaak, een voorwaarde om te overleven in het huidige klimaat van continue verandering.

Maar wat is innovatie precies? En hoe past u deze toe?

Kleurrijk "Insights" in uzelf, anderen en uw team

Geschreven door Martine De Prijcker - Trainer & Coach - HoriZon  op 07/08/2017

Een training waar u met veel plezier op terug zal kijken? Maak kennis met de inspirerende "Insights" methode.

Wat brengt dit u bij op professioneel vlak? U komt tot een beter inzicht van uw eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten en vergroot zo uw effectiviteit.

Hoe krijgt u een grotere zelfkennis? Kom te weten van Martine De Prijcker, trainer & coach bij HoriZon.

PSD2 en de financiële sector: maak vandaag het verschil in het betaallandschap van morgen

Geschreven door Anne Demelenne - Senior Officer Payment Systems - Febelfin  op 10/07/2017

2018 zal een baanbrekend jaar zijn voor retail banking. Implementatie van PSD2 betekent het einde van het monopolie van de banken op de rekeninginformatie en betalingsdiensten van hun klanten.

De nieuwe EU-richtlijn opent de deur voor nieuwe niet-financiële spelers die zich willen profileren in het betaallandschap.

Hoe deze wetgeving bankieren voorgoed zal veranderen, verneemt u van Anne Demelenne, experte in betalingssystemen bij Febelfin.

Grootse resultaten door kleine veranderingen dankzij onze nieuwe breintraining

Geschreven door Katelijn Nijsmans - Managing Partner - The Tipping Point  op 07/07/2017

Hoe krijgt u uw ideeën op papier? Hoe vat u tijdens chaotische meetings de kern van informatie samen? Hoe onthoudt u beter de essentie uit een opleiding of boek?

Met mindmappen gaat dat moeiteloos. Mindmappen is een breinvriendelijke manier om informatie op te slaan. Daarnaast is het ook een handige techniek om te brainstormen.

Febelfin Academy werkt hiervoor samen met het adviesbureau The Tipping Point om u deze specifieke methodologie eigen te maken.

Studenten bedrijfsmanagement krijgen met titel van kredietbemiddelaar extra troef bij afstuderen

Geschreven door UC Leuven-Limburg  op 27/06/2017

UCLL-studenten Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen hoeven niet meer naar Brussel om het examen voor kredietbemiddelaar af te leggen!

Ze kunnen dit sinds kort gewoon op hun campus in Heverlee.

Febelfin Academy heeft UC Leuven-Limburg de erkenning van ‘gedecentraliseerd examencentrum’ toegekend.

Het opleidingsaanbod voor het najaar is uit!

Geschreven door Febelfin Academy  op 12/06/2017

Wil u vooruit in een sector die continue in beweging is?

Onze kwalitatieve opleidingen maken u wegwijs in de boeiende financiële wereld.

Van verzekeringen, beleggingen, betalingen tot kredieten, compliance en fiscaliteit: onze experten beschikken over de know-how én het talent om u door het financieel labyrint te gidsen.

Wie zijn verkozen tot Best Febelfin Academy Lecturers van 2016?

Geschreven door Febelfin Academy  op 12/05/2017

Febelfin Academy bekroont jaarlijks haar meest performante docenten. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het 10 jaar event op 27 april.

Nominaties gebeuren op basis van de evaluaties van de deelnemers. Er worden 2 awards uitgereikt: de award “Banking & Finance” en de award “Personal development skills”.

Wie van onze experten viel in de prijzen? Ontdek het in dit artikel en kom tevens te weten hoe creativiteit dit jaar beloond werd tijdens de Lecturers Awards.

Waarom creativiteit dé meest begeerde competentie is voor de financiële sector?

Geschreven door Febelfin Academy  op 11/05/2017

Eind april vond de 10de verjaardag van Febelfin Academy plaats. Als thema voor het evenement kozen we voor "Learning, embracing creativity".

Waarom deze keuze? Werner Abelshausen, voorzitter bij Febelfin Academy, Ann Vanlommel, Managing Director van Febelfin Academy en gastspreker van de avond, Daan Roosegaarde, artistic innovator & CEO van Studio Roosegaarde geven meer uitleg.

Slim omgaan met digitaal

Geschreven door Elien Vanhaesebroeck - Communication Trainer ILikeMedia -  op 18/04/2017

Zijn uw kennis en vaardigheden aangepast aan de steeds sneller digitaliserende wereld?

Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken continu elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en delen graag ons leven op Instagram. En het staat niet stil: innovaties blijven op ons afkomen.

Ook op de werkvloer worden we overdonderd met digitale nieuwigheden. Hoe krijgt u deze technieken onder de knie zonder overbelast te worden door digi-stress?

De Belgische beurstaks heeft geen geheimen meer voor u met deze nieuwste opleiding!

Geschreven door Tim Van den Bruel & Kris Lievens - Tax & Legal Advisers KPMG -  op 13/04/2017

De wetgeving en het toepassingsgebied met betrekking tot de beurstaks breiden continu uit. Het is voor een belegger dan ook een complexe aangelegenheid om de implicaties hiervan voor te zijn en zo  beursverrichtingen en beleggingsrendement te doorgronden.

De recente ontwikkelingen hebben dan ook geleid tot een hernieuwde aandacht voor de Belgische beurstaks in het algemeen.

Wanneer is de beurstaks van toepassing? Welke producten zijn onderworpen aan de beurstaks? Wat zijn de toepasselijke tarieven? Welke formaliteiten moeten worden vervuld?