Nieuws

Kan het spaarboekje onttroond worden door alternatieve beleggingsvormen dankzij meer financiële kennis?

Geschreven door Roger Constandt, Expert in Life Insurance,  op 06/03/2017

Van 27 tot 31 maart gaat de 3de editie door van de European Money Week. De Europese bankfederatie (EBF) en haar leden bundelen opnieuw de krachten om het publiek bewustzijn rond financiële geletterdheid te verhogen. Dit jaar staat in teken van sparen & de consument.

Het spaarboekje is momenteel nog enorm populair bij de bevolking omdat het weinig  risicovol is. Voor veel mensen is dit doorslaggevender dan rentewinst.

Spaarders kijken nog te vaak met argwaan naar alternatieve beleggingsmanieren. Vaak ligt de oorzaak bij te weinig financiële kennis.

Van bankier tot zeiltop: een uitzonderlijke carrière switch

Geschreven door Martin Callebaut, founder of the Extasea project,  op 03/03/2017

Maak in dit artikel kennis met een voormalige corporate banker die absoluut nooit zeeziek is.

Bestemming: ExtaSea, het avontuurlijke project van Martin Callebaut, een Brusselaar die in oktober deelneemt aan de proeven van het Frans solo zeilkampioenschap.

We hijsen de zeilen en ontdekken samen dat de financiële sector en ondernemerschap in de sportwereld, en dan vooral in de watersport, toch niet zo verschillend zijn!

Febelfin Academy in 2016: Onze 9 highlights

Geschreven door Ann Vanlommel, Managing Director Febelfin Academy,  op 02/02/2017

Febelfin Academy bleef ook in 2016 streven naar duidelijke meerwaarde en investeren in verrijkend leren, in de overtuiging van ‘Learning is key for evolution’.

In een interactieve infografiek geven wij u 9 kerncijfers mee die het voorbije jaar hebben gekenmerkt.

Naar jaarlijkse gewoonte licht Ann Vanlommel, Managing Director van Febelfin Academy, u deze resultaten toe.

Elan+ 2017: opleiding op maat voor u

Geschreven door Pierre Wouters, Senior Officer Social Affairs  op 31/01/2017

Het Elan+ 2017 beroepsopleidingsprogramma, dat op veel bijval kan rekenen vanwege de medewerkers in de banksector, gaat op 1 februari 2017 opnieuw van start.  Elk jaar schrijven meer dan duizend medewerkers uit de sector zich daarop in en nemen ze actief deel aan de cursussen die worden aangeboden.

Voorjaarsaanbod 2017: Febelfin Academy stelt haar nieuwe opleidingsbrochure voor!

Geschreven door Febelfin Academy  op 12/12/2016

‘Uzelf duurzaam en digitaal ontwikkelen om zo arbeidsmarktproof te worden’.

Met dit thema presenteert Febelfin Academy u haar vernieuwde opleidingsbrochure. Naast het ‘vertrouwde’ opleidingsaanbod hebben we verschillende nieuwe items klaar voor het voorjaar 2017.

Meer weten? Met ingang van vandaag is de opleidingsbrochure beschikbaar en kunt u zich inschrijven voor ons volledig opleidingsaanbod via onze website.

Het belang van kennis, een waar commitment voor de kredietsector

Geschreven door Ivo Van Bulck - Secretary General at BVK/UPC and Head of Commercial Banking at Febelfin -  op 07/11/2016

De kredietsector is steeds een grote voorstander geweest van actieve kennis bij alle professionele kredietgevers als garantie van een correcte informatieverstrekking ten aanzien van de consument.

Ivo Van Bulck, Secretaris Generaal bij de BVK en Directeur Commercial Banking bij Febelfin benadrukt in dit artikel het commitment van de sector over het belang van kennis bij kredietbemiddelaars.

Febelfin Academy blaast 10 kaarsjes uit

Geschreven door Febelfin  op 27/10/2016

Febelfin Academy viert vandaag haar tiende verjaardag. Met meer dan 500 opleidingen en workshops per jaar en 300 trainers in ons netwerk is de Academy het voorbije decennium uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de sector.

Onze collega's van Febelfin kwamen bij ons op verjaardagsbezoek en legde enkele vragen voor aan Ann Vanlommel, onze Managing Director, en Jeroen Pladijs, onze Digital Learning Manager.