Nieuws

Het opleidingsaanbod voor het najaar is uit!

Geschreven door Febelfin Academy  op 12/06/2017

Wil u vooruit in een sector die continue in beweging is?

Onze kwalitatieve opleidingen maken u wegwijs in de boeiende financiële wereld.

Van verzekeringen, beleggingen, betalingen tot kredieten, compliance en fiscaliteit: onze experten beschikken over de know-how én het talent om u door het financieel labyrint te gidsen.

Wie zijn verkozen tot Best Febelfin Academy Lecturers van 2016?

Geschreven door Febelfin Academy  op 12/05/2017

Febelfin Academy bekroont jaarlijks haar meest performante docenten. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het 10 jaar event op 27 april.

Nominaties gebeuren op basis van de evaluaties van de deelnemers. Er worden 2 awards uitgereikt: de award “Banking & Finance” en de award “Personal development skills”.

Wie van onze experten viel in de prijzen? Ontdek het in dit artikel en kom tevens te weten hoe creativiteit dit jaar beloond werd tijdens de Lecturers Awards.

Waarom creativiteit dé meest begeerde competentie is voor de financiële sector?

Geschreven door Febelfin Academy  op 11/05/2017

Eind april vond de 10de verjaardag van Febelfin Academy plaats. Als thema voor het evenement kozen we voor "Learning, embracing creativity".

Waarom deze keuze? Werner Abelshausen, voorzitter bij Febelfin Academy, Ann Vanlommel, Managing Director van Febelfin Academy en gastspreker van de avond, Daan Roosegaarde, artistic innovator & CEO van Studio Roosegaarde geven meer uitleg.

Slim omgaan met digitaal

Geschreven door Elien Vanhaesebroeck - Communication Trainer ILikeMedia -  op 18/04/2017

Zijn uw kennis en vaardigheden aangepast aan de steeds sneller digitaliserende wereld?

Meer en meer zijn we vergroeid met onze smartphone. We checken continu elke nieuwsupdate, beantwoorden onze mails 24/7 en delen graag ons leven op Instagram. En het staat niet stil: innovaties blijven op ons afkomen.

Ook op de werkvloer worden we overdonderd met digitale nieuwigheden. Hoe krijgt u deze technieken onder de knie zonder overbelast te worden door digi-stress?

De Belgische beurstaks heeft geen geheimen meer voor u met deze nieuwste opleiding!

Geschreven door Tim Van den Bruel & Kris Lievens - Tax & Legal Advisers KPMG -  op 13/04/2017

De wetgeving en het toepassingsgebied met betrekking tot de beurstaks breiden continu uit. Het is voor een belegger dan ook een complexe aangelegenheid om de implicaties hiervan voor te zijn en zo  beursverrichtingen en beleggingsrendement te doorgronden.

De recente ontwikkelingen hebben dan ook geleid tot een hernieuwde aandacht voor de Belgische beurstaks in het algemeen.

Wanneer is de beurstaks van toepassing? Welke producten zijn onderworpen aan de beurstaks? Wat zijn de toepasselijke tarieven? Welke formaliteiten moeten worden vervuld?

Kan het spaarboekje onttroond worden door alternatieve beleggingsvormen dankzij meer financiële kennis?

Geschreven door Roger Constandt, Expert in Life Insurance,  op 06/03/2017

Van 27 tot 31 maart gaat de 3de editie door van de European Money Week. De Europese bankfederatie (EBF) en haar leden bundelen opnieuw de krachten om het publiek bewustzijn rond financiële geletterdheid te verhogen. Dit jaar staat in teken van sparen & de consument.

Het spaarboekje is momenteel nog enorm populair bij de bevolking omdat het weinig  risicovol is. Voor veel mensen is dit doorslaggevender dan rentewinst.

Spaarders kijken nog te vaak met argwaan naar alternatieve beleggingsmanieren. Vaak ligt de oorzaak bij te weinig financiële kennis.

Van bankier tot zeiltop: een uitzonderlijke carrière switch

Geschreven door Martin Callebaut, founder of the Extasea project,  op 03/03/2017

Maak in dit artikel kennis met een voormalige corporate banker die absoluut nooit zeeziek is.

Bestemming: ExtaSea, het avontuurlijke project van Martin Callebaut, een Brusselaar die in oktober deelneemt aan de proeven van het Frans solo zeilkampioenschap.

We hijsen de zeilen en ontdekken samen dat de financiële sector en ondernemerschap in de sportwereld, en dan vooral in de watersport, toch niet zo verschillend zijn!

Febelfin Academy in 2016: Onze 9 highlights

Geschreven door Ann Vanlommel, Managing Director Febelfin Academy,  op 02/02/2017

Febelfin Academy bleef ook in 2016 streven naar duidelijke meerwaarde en investeren in verrijkend leren, in de overtuiging van ‘Learning is key for evolution’.

In een interactieve infografiek geven wij u 9 kerncijfers mee die het voorbije jaar hebben gekenmerkt.

Naar jaarlijkse gewoonte licht Ann Vanlommel, Managing Director van Febelfin Academy, u deze resultaten toe.

Elan+ 2017: opleiding op maat voor u

Geschreven door Pierre Wouters, Senior Officer Social Affairs  op 31/01/2017

Het Elan+ 2017 beroepsopleidingsprogramma, dat op veel bijval kan rekenen vanwege de medewerkers in de banksector, gaat op 1 februari 2017 opnieuw van start.  Elk jaar schrijven meer dan duizend medewerkers uit de sector zich daarop in en nemen ze actief deel aan de cursussen die worden aangeboden.