Nieuws

Nieuw HR-concept dONUS maakt levenslang leren zeer toegankelijk

Geschreven door Tom Van den Heuvel - CEO, Quintessence Consulting - op vrijdag 6 november 2015

Levenslang leren en persoonlijke groei zijn alsmaar belangrijkere voorwaarden voor een productieve en bevredigende loopbaan.

Een nieuw initiatief in de HR-wereld maakt inzetten op de ontwikkeling van mensen voortaan makkelijker haalbaar én fiscaal interessant. dONUS licht u hun innoverend concept nader toe in dit artikel.

Van Hilde Brackeva, Head of Talent & Career Management bij BNP Paribas Fortis, komt u te weten wat het voordeel van dONUS is voor haar medewerkers.

Sinds mid-oktober zijn ook Febelfin Academy opleidingen beschikbaar op www.donus.be.

Maak kennis met dONUS, the development bonus.

UPDATE WETGEVING: Per 1 november nieuwe kennisvereisten van kracht voor de kredietbemiddelaar

Geschreven door Febelfin Academy op vrijdag 30 oktober 2015

De kredietsector is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Maar tot nog toe hadden de kredietbemiddelaars nog geen apart statuut. Vanaf 1 november 2015 is dit statuut er wel.

Bijgevolg wordt de registratie bij de FSMA vereist voor alle kredietbemiddelaars, ongeacht of zij als makelaar of als agent actief zijn, en dit zowel voor consumentenkredieten als hypothecaire kredieten.

Kom in dit artikel te weten hoe u aan de nieuwe kennisvereisten kunt voldoen.

Onze eerste Masterclass in banking voor beleidsmakers was een succes!

Geschreven door Febelfin Academy op dinsdag 13 oktober 2015

Op maandag 12 oktober organiseerde Febelfin Academy voor het eerst de opleiding “Masterclass in banking”. Zo’n 40 tal journalisten, beleidsmakers en medewerkers van studiediensten namen deel aan dit exclusieve programma.

Dankzij onze geweldige sprekers, Luc Coene, Rudi Bonte en Freddy Van den Spiegel, was deze eerste editie van de Masterclass een groot succes!

Focus op de strijd tegen documentaire fraude in witwaspraktijken

Geschreven door Geert Delrue,Gerechtelijk commissaris, op vrijdag 2 oktober 2015

Documentaire fraude is een groeiend risico voor onze samenleving. In het bijzonder de mogelijkheden om identiteitspapieren te vervalsen, die zowel onze veiligheid in gevaar kunnen brengen, alsook een impact kunnen hebben op onze economie, onder meer in het financiële verkeer.

Geert Delrue, gerechtelijk commissaris, licht toe waarom het zo van belang is dat financiële instellingen hun medewerkers voldoende opleiden en sensibiliseren over deze problematiek.

EBTN successfully launches a new quality standard for professional qualifications in the European banking and financial services industry

Geschreven door Koen Venekamp, General Secretary EBTN, op maandag 28 september 2015

On 24th September EBTN successfully launched a new quality standard for professional qualifications in the European banking and financial services industry.

The Triple E Standard manifests EBTN's ambition to contribute to rebuilding trust and confidence in the sector.

Zelfstudie levert u vanaf nu bijscholingspunten op in verzekeringen

Geschreven door Jean Begerem, Senior Business Project Manager Bank & Insurances, Febelfin Academy op vrijdag 4 september 2015

Er hangt heel wat nieuwigheid in de lucht voor de regelmatige bijscholing van tussenpersonen en verantwoordelijken van distributie van verzekeringen en verzekeringsbemiddeling.

U kunt vanaf vandaag bijscholingspunten verkrijgen bij Febelfin Academy voor opleiding via zelfstudie mits deze gecombineerd is met het afleggen van een examen.

Focus op ons nieuw aanbod met Jean Begerem, Senior Business Project Manager Bank & Insurances bij Febelfin Academy.

Hij legt u de verschillende formules uit die Febelfin Academy op punt heeft gezet en die u tot 20 bijscholingspunten kunnen opleveren.

Betalen via kmo-portefeuille vanaf nu mogelijk

Geschreven door Febelfin Academy op donderdag 3 september 2015

Opnieuw een extra voordeel bij Febelfin Academy! Bespaar tot 50% op uw opleidingen met de kmo-portefeuille.

Febelfin Academy vzw is vanaf nu erkend voor de kmo-portefeuille.

Vlaamse kmo's en vrije beroepen die een opleiding bij ons volgen krijgen voortaan een duwtje in de rug van de Vlaamse overheid.