Nieuws

UPDATE WETGEVING: Per 1 november nieuwe kennisvereisten van kracht voor de kredietbemiddelaar

Geschreven door Febelfin Academy op vrijdag 30 oktober 2015

De kredietsector is de laatste jaren sterk geëvolueerd. Maar tot nog toe hadden de kredietbemiddelaars nog geen apart statuut. Vanaf 1 november 2015 is dit statuut er wel.

Bijgevolg wordt de registratie bij de FSMA vereist voor alle kredietbemiddelaars, ongeacht of zij als makelaar of als agent actief zijn, en dit zowel voor consumentenkredieten als hypothecaire kredieten.

Kom in dit artikel te weten hoe u aan de nieuwe kennisvereisten kunt voldoen.

Onze eerste Masterclass in banking voor beleidsmakers was een succes!

Geschreven door Febelfin Academy op dinsdag 13 oktober 2015

Op maandag 12 oktober organiseerde Febelfin Academy voor het eerst de opleiding “Masterclass in banking”. Zo’n 40 tal journalisten, beleidsmakers en medewerkers van studiediensten namen deel aan dit exclusieve programma.

Dankzij onze geweldige sprekers, Luc Coene, Rudi Bonte en Freddy Van den Spiegel, was deze eerste editie van de Masterclass een groot succes!

Focus op de strijd tegen documentaire fraude in witwaspraktijken

Geschreven door Geert Delrue,Gerechtelijk commissaris, op vrijdag 2 oktober 2015

Documentaire fraude is een groeiend risico voor onze samenleving. In het bijzonder de mogelijkheden om identiteitspapieren te vervalsen, die zowel onze veiligheid in gevaar kunnen brengen, alsook een impact kunnen hebben op onze economie, onder meer in het financiële verkeer.

Geert Delrue, gerechtelijk commissaris, licht toe waarom het zo van belang is dat financiële instellingen hun medewerkers voldoende opleiden en sensibiliseren over deze problematiek.