Praktische tips voor échte innovatie binnen uw organisatie

Geschreven door Bart Corthouts - Business Project Manager - Febelfin Academy  op

Praktische tips voor échte innovatie binnen uw organisatie

Creativiteit en innovatie zijn dé skills van de toekomst bij uitstek en gaan dan ook hand in hand. Over creativiteit berichtten wij u al in het verleden. Nu komt innovatie aan de beurt maar wat is innovatie precies?

Innovatie is geen luxe meer

De noodzaak tot innovatie blijkt elke dag. Een cultuur van innovatie stimuleert immers het ondernemerschap op de werkvloer.
De financiële sector is geconfronteerd met nieuwe uitdagingen door globalisatie, digitalisatie, migratie en technologische kennisrevoluties. Ondernemerschap om deze uitdagingen aan te pakken is een must. Innoveren is geen luxe meer, maar een noodzaak, een voorwaarde om als organisatie te overleven in het huidige klimaat.

Een nieuwe cultuur

Een innovatiecultuur helpt uw onderneming hier mee om te gaan. Dergelijke cultuur ondersteunt de lange termijngroei van uw onderneming. Het leidt tot het beter leren kennen van uw consument én het aanbieden van relevantere en waardevollere producten of diensten. Door hun koers continu bij te sturen, slagen innovatieve bedrijven erin om zich keer op keer succesvol heruit te vinden.

Echter, komen tot een dergelijk innovatiemodel is niet eenvoudig. Eerst moet een awareness gecreëerd worden binnen uw organisatie, vervolgens een visie uitgeschreven en finaal een missie uitgetekend. Strategische doelstellingen worden bepaald en vervolgens kan de opbouw van een innovatiecultuur beginnen.

Hier alvast 5 tips voor het aanmoedigen van een innovatieve organisatiecultuur:

    1. Geef medewerkers de mogelijkheid om hun creativiteit te ontwikkelen. Dit kan onder andere door hen opleidingen aan te bieden die hun creatieve vermogen stimuleert.
   2. Innoveer daar waarin u zich onderscheidt en vereenvoudig zoveel mogelijk. Richt u op de toegankelijkheid van uw diensten of producten.
    3. Maak het werk betekenisvol. Om echt gemotiveerd te zijn, moeten mensen het gevoel hebben dat ze bijdragen aan iets dat er echt toe doet.
    4. Zorg voor voldoende tijd. Een creatief proces heeft tijd nodig, zonder druk en deadlines.
    5. Voorzie een goed kader waarbinnen creativiteit en innovaties welkom zijn. En geef ruimte om fouten te maken. De focus ligt op de leerervaring.

Focus op medewerkers

De cultuur is de sleutel tot innovatie binnen uw organisatie, maar bestaat niet zonder de input van de medewerkers, die een grote invloed hebben op het realiseren van de koers. Geen verandering kan slagen als medewerkers niet de mogelijkheid hebben hun ideeën te laten aansluiten met de organisatiewaarden. Om op langere termijn succesvol te zijn, moeten organisaties investeren in hun human capital. Ze moeten niet alleen focussen op het hier en nu, maar ruimte geven aan hun medewerkers om creatief te zijn en vooruit te denken.

The Innovation Game by the Forge

Febelfin Academy is gestart met de ontwikkeling van een Innovation Game, een spel dat perfect aansluit bij de noden van de financiële sector, in samenwerking met The Forge (spin-off van de Universiteit Gent). Het zal beschikbaar zijn vanaf september.
Het gaat om een spel dat u helpt bij de allereerste stap, namelijk het creëren van awareness bij medewerkers en leidinggevenden. Aan de hand van verschillende spelronden leert u welke beslissingen bijdragen tot een innovatiecultuur en welke beslissingen dat absoluut niet doen.

Alles is bovendien wetenschappelijk onderbouwd. Wist u bijvoorbeeld dat een clean desk policy innovatie niet in de hand werkt? Of dat diversiteit niet altijd de juiste oplossing is voor meer creativiteit binnen uw team?

Bij Febelfin Academy komt u te weten waarom.

Geïnteresseerd? Voor meer info, aarzel niet om contact op te nemen met onze project manager Bart Corthouts: co@febelfin-academy.be