Slim omgaan met digitaal

Geschreven door Elien Vanhaesebroeck - Communication Trainer ILikeMedia -  op

Slim omgaan met digitaal

Digitalisering gaat wereldwijd, en ook in België, in sneltempo vooruit. Facebook telt ondertussen 7 miljoen actieve Belgische gebruikers, in een reiskantoor kan je met een Virtual Reality-bril al eens rondwandelen op uw droombestemming en met enkele simpele klikken betaalt u uw boodschappen met uw smartphone. Digitale trends vinden hun weg op vele domeinen in ons leven: in de economie, in onze vrije tijd, bij jongeren, op het werk en in de banksector.

Maar wat als u het gevoel hebt dat die digitale trends u boven het hoofd groeien? Hoe kan u omgaan met al de digitale veranderingen, privé en professioneel? Hoe blijft u nog ‘mee’?
Het antwoord is: iedereen kan z’n digitale geletterdheid verhogen. Digitaal van A tot Z: dat kan u leren. Meer zelfs: het is nooit te laat om op de digitale trein te springen.

Uw digitale geletterdheid verhogen betekent niet dat u persé moet gaan snapchatten of uw bankkaarten uit uw portefeuille gooien. Het betekent wél dat u weet wat digitalisering in België inhoudt. Het betekent dat u kan meepraten én dat u klaar bent voor nieuwe digitale applicaties op het werk of bij u thuis. Uw familie, vrienden én werkgever verwachten namelijk meer en meer dat u digitaal geletterd bent.

Hoe krijgt u het digitale alfabet onder de knie? Door te leren omgaan met digitale veranderingen, deze benoemen en leren kennen: dat is wat de opleiding ‘Verbeter uw digitale geletterdheid’ voor u kan betekenen.