Studenten bedrijfsmanagement krijgen met titel van kredietbemiddelaar extra troef bij afstuderen

Geschreven door UC Leuven-Limburg  op

Studenten bedrijfsmanagement krijgen met titel van kredietbemiddelaar extra troef bij afstuderen
Febelfin Academy erkent hogeschool UC Leuven-Limburg als examencentrum

UCLL-studenten Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen hoeven niet meer naar Brussel om het examen voor kredietbemiddelaar af te leggen – ze kunnen dit sinds kort gewoon op hun campus in Heverlee.

Febelfin Academy heeft UC Leuven-Limburg de erkenning van ‘gedecentraliseerd examencentrum’ toegekend.

Kredietverlening zit in diverse delen van onze economie en samenleving vervat. Het betreft niet enkel specifieke kredietprofielen binnen de financiële instellingen, maar bijvoorbeeld ook winkeliers, autohandelaars,… die verkoop op afbetaling toelaten.

Ann Vanlommel, managing director bij Febelfin Academy: “Sinds de kennisvereiste wettelijk werd verplicht, heeft Febelfin Academy pakweg 36.000 examens afgenomen en hebben er 15.500 personen de bijhorende opleiding gevolgd. We zijn zeer verheugd dat UCLL nu actief deelneemt aan dit initiatief. Een verrijkende samenwerking!”

Els Goethals, opleidingshoofd Financie- en Verzekeringswezen UCLL: “Met het statuut van kredietbemiddelaar hebben onze laatstejaars een sterke troef in handen bij sollicitaties. Dat ze het examen nu al tijdens hun opleiding op de hogeschool kunnen afleggen, maakt het voor hen extra aantrekkelijk.”

Sessies gestart

De eerste studenten legden het examen af in maart 2017. In totaal legden zo’n 45 studenten dit semester het examen af.

Ann Vanlommel, managing director Febelfin Academy: “Heel wat studenten met financiële afstudeerrichtingen zien het voordeel ervan in om het examen kredietbemiddeling reeds af te leggen tijdens hun studies. Zo hebben ze bij het afstuderen al meteen de juiste accreditatie op zak en die kan heel wat deuren openen wanneer ze op zoek gaan naar een job binnen de financiële wereld."

Nieuwe regeling

Sinds november 2015 is er een nieuwe regeling van kracht met betrekking tot het statuut van kredietbemiddelaar: iedereen die aan kredietbemiddeling doet is nu verplicht het centraal examen afgelegd te hebben om zijn kennisvereisten te staven.

Tot voor kort moesten studenten daarvoor naar het examencentrum van Febelfin Academy in Brussel afzakken.

Door de nieuwe samenwerking, krijgen de UCLL-studenten nu de mogelijkheid om dit statuut al tijdens hun opleiding te behalen, op hun eigen campus in Leuven.