Waarom creativiteit dé meest begeerde competentie is voor de financiële sector?

Geschreven door Febelfin Academy  op

Waarom creativiteit dé meest begeerde competentie is voor de financiële sector?
Learning & development kent ontzettend veel uitdagingen zowel op technologisch als maatschappelijk vlak.

Op technologisch vlak staat digitalisering hoog op de agenda van de werkende wereld.

Ook onze sector ontsnapt hier niet aan. Niemand weet vandaag wat dit alles precies gaat betekenen. Wel is het overduidelijk dat we ons voortdurend zullen moeten aanpassen en dat we een pak nieuwe vaardigheden zullen moeten verwerven. 

Welke vaardigheden?

Dat het onder andere om IT-profielen gaat zoals programmeurs en data-analisten, spreekt voor zich. Maar daarnaast groeit ook de vraag naar commerciële profielen om het werk van de robots aan te vullen en tot digitale oplossingen te komen.

Welke profielen hebben we nodig?

Probleemoplossende medewerkers, met een kritische geest en een gezonde dosis creativiteit. Vaardigheden die ons in staat stellen om samen te werken met robots.  

Wat is de maatschappelijke uitdaging?

Onze langere loopbanen. Een brandend actuele topic en een realiteit voor ieder van ons.

Wanneer we hier specifiek naar onze sector kijken en zeker naar de omgekeerde leeftijdspiramide, dan vormt dit een enorme uitdaging. Bijna 40 % van de werknemers in onze sector is ouder dan 45 jaar en heeft nog een loopbaan van 15 of 20 jaar voor zich. 

Beschikken werknemers nog over de juiste vaardigheden?

Febelfin Academy gelooft van niet. We kunnen niet zomaar blijven steunen op onze verworven kennis. Onze opdracht is om open te staan voor - en met volle goesting - nieuwe vaardigheden aan te leren.

Werner Abelshausen, voorzitter bij Febelfin Academy & Director Social Affairs & Training bij Febelfin, Ann Vanlommel, Managing Director van Febelfin Academy en Daan Roosegaarde, artistic innovator & CEO van Studio Roosegaarde, lichten u toe hoe creativiteit hiertoe bijdraagt.

Werner Abelshausen - Chairman Febelfin Academy I Director Social Affairs & Training Febelfin

“Dat technologie en automatisering in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen, ligt voor de hand. Maar hierbij moet men de essentie niet uit het oog verliezen: “de mens”. In een wereld vol data zal die het verschil maken.

Hoe? Dankzij onze menselijke vaardigheden zoals analytisch denken, empathie, intuïtie, inbeelding én creativiteit. Het zorgt ervoor dat we ons van machines onderscheiden.

Wat betekent dit dan voor HR en Learning & Development binnen onze financiële sector? In de toekomst zal dé sleutel tot succes voor onze sector erin bestaan om in te schatten hoe goed het met de menselijke capaciteiten van onze werknemers gesteld is. Dit legt een bijzondere uitdaging in de schoot van HR."

Ann Vanlommel - Managing Director Febelfin Academy

“Het talent en/of de bereidheid om uw leercapaciteit te blijven ontwikkelen wordt cruciaal in onze toekomstige werkomgeving. Nieuwe vaardigheden blijven leren om zo relevant en inzetbaar te blijven.

We zijn ons in dit leerproces ook als een typische consument zijn gaan gedragen; we willen leren wanneer, waar en hoe wij het zelf willen. Anytime, any place, anyhow. De tijd van een klassikale opleiding maanden op voorhand in te plannen is voorbij. Laat staan van een ganse dag te luisteren en te absorberen. Nee, we verwachten vandaag een interactieve keuze à la carte.

Hoe pakken we dit best aan? Het antwoord vinden we wellicht in het omarmen van creativiteit.”

Daan Roosegaarde - Artistic innovator & CEO Studio Roosegaarde

We nodigden Daan Roosegaarde als key note speaker op ons event om onze creativiteit op zijn minst te prikkelen.

Daan is niet enkel een zeer druk bezet man: de dag voor ons event was hij in Canada op het TED met Al Gore en Richard Branson, de dag nadien op Architecture Lab in Kortrijk en op zaterdag 29 april was hij te gast in het programma Culture Club op Canvas. Een random weekendje voor onze gastspreker.

Daan is bovendien onmogelijk onder één noemer te plaatsen: hij is kunstenaar, innovator én ondernemer. Samen met zijn team ontwerpt hij allerlei functionele kunstvormen die de relatie tussen mens, technologie en ruimte naar een hoger niveau tillen.

“Ik denk dat creativiteit steeds belangrijker gaat worden in een wereld waarin steeds meer techniek komt en steeds meer machine. In de toekomst zullen juist de menselijke eigenschappen en het maken van plekken die goed zijn voor de mens steeds in belang toenemen.”

Daan verwijst hier naar de top 10 van de verwachte toekomstige vaardigheden, zoals die recent is voorgesteld op het World Economic Forum waar creativiteit op de 3de plaats komt te staan.

“De uitdaging van de financiële sector ligt er vandaag in om het creëren van ervaringen voor haar medewerkers, zodat ze ertoe aangezet worden om hun menselijke eigenschappen voluit te gebruiken en te ontplooien en zo wijsheid & toegevoegde waarde bij te brengen in hun organisaties.”

Voor meer info over de visie van Daan Roosegaarde over hoe hij letterlijk en figuurlijk de wereld creatiever wil maken: www.studioroosegaarde.net

Onze gasten & creativiteit

Naar aanleiding van het event kregen onze gasten de kans om deel te nemen aan 2 creatieve oefeningen. Hun creatieve input mondde uit in bijzonder leuke quotes en originele tekeningen.

Bekijk ze hier: Quotes / Tekeningen