1. Home › 
  2. › 
  3. Basel III/IV : Uitdieping en recente ontwikkelingen

Heropstart examens vanaf 18 mei en klassikale opleidingen vanaf 2 juni

Naar aanleiding van de beslissingen van de regering rond Covid-19 en na de succesvolle heropstart van onze examens, delen we u graag mee dat onze klassikale opleidingen opnieuw doorgaan vanaf 2 juni. Nieuwe data zijn beschikbaar op onze website en ons leerplatform. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om volgende richtlijnen zo goed mogelijk na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Basel III/IV : Uitdieping en recente ontwikkelingen

Basel II wijzigde al op significante wijze de prudentiële regels toepasselijk op banken en beleggingsondernemingen. Ten gevolge van de financiële crisis is er een hele waaier aan reglementaire initiatieven genomen. Basel II.5, Basel III en IV vormen hierbij de referentie voor heel wat nationale en Europese regelgeving (o.a. CRD, CRR). Het komt er dus voor de banken op aan om de risico's en de regels te kennen en deze correct te implementeren in de systemen en processen. Bovendien hebben deze regels een belangrijke impact op de rentabiliteit, de klanten en het toekomstige Business Model van banken.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Advanced
Type opleiding Klassikaal

Totale prijs *
Leden: € 1.020
Niet-leden: € 1.220
Partner BZB: € 1.020
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Algemene Directie, professionelen, ondersteunings- en controlefuncties, kortom iedereen die een rol te vervullen heeft en een bijdrage moet leveren opdat Basel II/III/IV zich niet louter beperkt tot een reglementaire vereiste, maar vooral een uitstekende gelegenheid vormt om samen met andere instellingen een grote stap vooruit te zetten.

Vereiste voorkennis

Advanced level : biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de "basic level" opleidingen (uitdieping).

Programma

Inhoud

Dag 1:

Van Basel I naar Basel II: Algemene inleiding en ontwikkelingen

De financiële crisis

Basel II.5

Dag 2:

Basel III/ IV

Praktische informatie

Duurtijd: 2 daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Febelfin Academy, Aarlenstraat 80, 1040 Brussel

Methodologie

Vorm : Klassikaal

Lesmateriaal : Powerpoint presentatie (slides)

Docenten

Ruben Olieslagers
Risk, finance & treasury