1. Home › 
 2. › 
 3. Bijscholing - Een algemeen overzicht van de verzekeringswetgeving - Afstandsstudie

Najaar 2020: Onze activiteiten aangepast aan de Covid-19 situatie

Onze najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Afhankelijk van het onderwerp zal deze klassikaal of digitaal doorgaan. Een nieuwe inschrijving? Bovenaan de opleidingsfiche staat aangegeven of de opleiding klassikaal of digitaal zal doorgaan. Ben je reeds ingeschreven en wil je te weten komen of jouw opleiding klassikaal of digitaal doorgaat? Log dan in op het leerplatform en raadpleeg “Mijn planning”. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Bijscholing - Een algemeen overzicht van de verzekeringswetgeving - Afstandsstudie

Ik schrijf mij in


Doelstelling van deze bijscholing is de wetgevingen die van toepassing zijn op de verzekeringsovereenkomsten en verzekeringstussenpersonen te herhalen en te verdiepen.

Ter afsluiting van de studie en na het afleggen van een succesvolle online test kunt u een bijscholingscertificaat behalen.

VOLLEDIGE BIJSCHOLING VIA AFSTANDSONDERWIJS, INCLUSIEF TEST

Categorie Verzekeringen
Niveau Advanced
Type opleiding Online

Totale prijs *

Leden: € 140
Niet-leden: € 175
Partner BZB: € 140
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

 • Verzekeringen: 14 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010

Doelgroep

Deze bijscholing is bestemd voor:

 • verzekeringsmakelaars, -agenten en subagenten;
 • verantwoordelijken voor de distributie en personen in contact met het publiek van de verzekeringstussenpersonen en van de verzekeringsondernemingen.

Vereiste voorkennis

Om de opleiding beter te kunnen volgen in klassikaal onderwijs en om te slagen in hun test worden de deelnemers uitgenodigd om vooraf de behandelde onderwerpen te bestuderen met behulp van een handboek.

Programma

Inhoud

 • De wetgeving over de landverzekeringsovereenkomsten, in het bijzonder deel 4 van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen.
 • Andere belangrijke wetgevingen: Europese, controlewetgeving, verzekeringsbemiddeling en -distributie, marktpraktijken en bescherming van de consument (Wetboek economisch recht, boek V)
 • Gedragsregels AssurMiFID.

Opbouw opleiding:

Afstandsonderwijs: voorstudie van een handboek over de behandelde onderwerpen (+/- 100 pagina’s). De tijd van de voorstudie wordt geschat op een minimum van 14 uren om de volledige stof voldoende te beheersen en te slagen in een test. Het slagen in de test is onontbeerlijk om het afstandsonderwijs te bewijzen en recht te hebben op de punten voor de opleiding op afstand.

Informatie inschrijving:

 • U schrijft zich in voor deze E-learning via de knop ‘ik schrijf mij in’. Gelieve bij elke nieuwe inschrijving telkens hetzelfde e-mailadres te gebruiken.
 • In de laatste stap van het inschrijvingsformulier kunt u kiezen om online te betalen of per overschrijving. Nadat u een bevestiging van deze inschrijving ontvangen heeft, sturen wij u deze factuur per mail op.
 • Na betaling keuren wij uw inschrijving goed en ontvangt u een mail met uw activatielink tot het oefenplatform waar u de syllabus kan terugvinden. U studeert grondig de inhoud van de syllabus, rekening houdend met de vermelde doelstellingen van de opleiding.

Informatie online test:

Deze online test is beschikbaar op ons digitaal leerplatform. De test is beschikbaar wanneer u de syllabus aanduidt als geopend. Wij raden u aan om deze af te leggen wanneer u er zeker van bent dat u de behandelde leerstof voldoende beheerst om te slagen voor de test.

De test bestaat uit 10 meerkeuzevragen. U heeft 2 pogingen en 20 minuten de tijd om de test succesvol af te leggen. Voor een geslaagde test moet u minstens 60% behalen.

Het slagen van de test geeft u recht op 14 bijscholingspunten in verhouding met het aantal te leren pagina’s: maximum 1,5 punten per 10 bladzijden.

Als u niet geslaagd bent (minder dan 60%), hebt u extra kennis verworven, maar heeft u geen recht op bijscholingspunten. Neem dus de tijd die u nodig heeft.

Punten: 14 punten voor 14 uur zelfstudie, bewezen door te slagen in een test, in verzekeringsbemiddeling

 • Wetgeving over de verzekeringsovereenkomsten: 6 punten
 • Andere wetgevingen: 4 punten
 • Gedragsregels AssurMiFID: 4 punten

Praktische informatie

Duurtijd: E-learning + online test van max. 20 minuten

Prijs per module:

 • Lid (met inbegrip van syllabus en test): 140€
 • Niet-lid (met inbegrip van syllabus en test): 175€
 • Partner (BZB/Fedafin; met inbegrip van syllabus en test): 140€

Methodologie

Vorm: E-learning

Opleidingsmateriaal: Syllabus

Verzekeringen: Vereiste beroepskennis bedoeld door artikelen 12 tot 15 van het K.B van 18 juni 2019

Welke zijn de nieuwe kennis- en bijscholingsvereisten in het kader van IDD?