1. Home › 
 2. › 
 3. Bijscholing verzekering niet leven - De rechtsgronden van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid en van de aansprakelijkheidsverzekeringen - Klassikale opleiding

Najaar 2020: Onze activiteiten aangepast aan de Covid-19 situatie

Onze najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Afhankelijk van het onderwerp zal deze klassikaal of digitaal doorgaan. Een nieuwe inschrijving? Bovenaan de opleidingsfiche staat aangegeven of de opleiding klassikaal of digitaal zal doorgaan. Ben je reeds ingeschreven en wil je te weten komen of jouw opleiding klassikaal of digitaal doorgaat? Log dan in op het leerplatform en raadpleeg “Mijn planning”. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Bijscholing verzekering niet leven - De rechtsgronden van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid en van de aansprakelijkheidsverzekeringen - Klassikale opleiding

Ik schrijf in op de interesselijst


Door deze opleiding zal U de rechtsgronden van de burgerlijke aansprakelijkheid en van de BA verzekeringen beter kunnen begrijpen en toepassen.  

Categorie Verzekeringen
Niveau Advanced
Type opleiding Klassikaal

Totale prijs *

Leden: € 460
Niet-leden: € 555
Partner BZB: € 460
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

 • Verzekeringen: 7 p/u

Opleiding met examen

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor verzekeringstussenpersonen, verantwoordelijken voor de distributie en personen in contact met het publiek die bemiddelen in aansprakelijkheidsverzekeringen als hoofdzakelijke verzekering of als aanvullende waarborgen (tak 13, bijkomstig takken 08 en 10a).

Programma

Inhoud:

 • De verschillende vormen van aansprakelijkheid
 • De wezenlijke bestanddelen van de burgerlijke aansprakelijkheid
 • De artikelen die van het burgerlijk wetboek van toepassing op ieder soort aansprakelijkheid
 • Evolutie naar foutloze aansprakelijkheid en toepassingen
 • De juridische principes die van toepassing zijn op alle BA verzekeringen (wet 4 april 2014)

Opbouw opleiding:

Afstandsonderwijs: voorstudie van een handboek over de behandelde onderwerpen (+/- 50 pagina’s). De tijd van de voorstudie wordt geschat op een minimum van 6 uren om de volledige stof voldoende te beheersen en te slagen in een test. Het slagen in de test is onontbeerlijk om het afstandsonderwijs te bewijzen en recht te hebben op de punten voor de opleiding op afstand.

Klassikaal onderwijs en workshop met opeenvolging van op te lossen praktijkgevallen en van uiteenzettingen, met praktische voorbeelden aan de hand van een presentatie.

Informatie online test:

Deze online test is beschikbaar op ons digitaal leerplatform. De test is beschikbaar wanneer u de syllabus aanduidt als geopend. Wij raden u aan om deze af te leggen wanneer u er zeker van bent dat u de behandelde leerstof voldoende beheerst om te slagen voor de test.

De test bestaat uit 10 meerkeuzevragen. U heeft 2 pogingen en 20 minuten de tijd om de test succesvol af te leggen. Voor een geslaagde test moet u minstens 60% behalen.

Het slagen van de test geeft u recht op bijscholingspunten in verhouding met het aantal te leren pagina’s: maximum 1,5 punten per 10 bladzijden.

Als u niet geslaagd bent (minder dan 60%), hebt u extra kennis verworven, maar heeft u geen recht op bijscholingspunten. Neem dus de tijd die u nodig hebt.

Punten: 3 punten voor 3 uur effectieve opleiding + 4 punten voor 4 uur zelfstudie in verzekeringsbemiddeling bewezen door te slagen in een test.

Praktische informatie

Duurtijd: 6 uren

Prijs per module:

 • Lid (met inbegrip van syllabus en test): 460€
 • Niet-lid (met inbegrip van syllabus en test):  555€
 • Partner (BZB/Fedafin; met inbegrip van syllabus en test): 460€

Methodologie

Vorm: E-learning + Klassikale

Opleidingsmateriaal: Syllabus

Verzekeringen: Vereiste beroepskennis bedoeld door artikelen 12 tot 15 van het K.B van 18 juni 2019

Welke zijn de nieuwe kennis- en bijscholingsvereisten in het kader van IDD?