1. Home › 
 2. › 
 3. De nieuwe verplichtingen betreffende de duurzame beleggingen in de financiële sector - Live Webinar

Mei 2021: Schrijf je in voor ons coronaproof aanbod!

Geen twijfel mogelijk, dit academiejaar is anders. Maar jouw professionele ontwikkeling is verzekerd: onze voorjaarskalender is online via onze website en ons leerplatform. Examens in bank, verzekeringen en kredieten blijven doorgaan in onze lokalen, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen. Al de opleidingen georganiseerd door en bij ons vinden digitaal plaats. Indien jouw FA opleiding of examen georganiseerd wordt door jouw werkgever, gelieve contact op te nemen met jouw opleidingsverantwoordelijke om na te gaan hoe deze plaatsvindt. Laten we samen veilig blijven leren! Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

De nieuwe verplichtingen betreffende de duurzame beleggingen in de financiële sector - Live Webinar

Ik schrijf in op de interesselijst


Duurzame ontwikkeling staat al lang op de voorgrond van het Europese Project. De EU heeft dan ook de “UN 2030 Agenda” zeer warm onthaald en zich volledig aangesloten bij de uitvoering ervan. Dit heeft in 2018 geleid tot een EU actieplan inzake duurzame financiering waarvan sedertdien al enkele acties vertaald zijn in EU wetgeving die ook van toepassing zijn op de financiële sector, onder meer de beleggingsondernemingen die beleggingsadvies verstrekken en de verzekeringsdistributeurs die verzekeringsgebaseerde beleggingsproducten (IBIP's) aanbieden. De meest recente EU-verordering, de 'Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)-verordening (2019/2088)' komt eraan op 10 maart 2021.

In deze opleiding, trachten we je een overzicht te geven van de initiatieven en het ruimer reglementair kader aangaande duurzaamheid, en gaan wij dieper in op wat transparantieverplichtingen precies inhouden en wat de impact en gevolgen hiervan zijn voor betrokken ondernemingen en tussenpersonen van de financiële sector. 

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Verzekeringen
Niveau Advanced
Type opleiding Online, Blended learning

Totale prijs *

Leden: € 300
Niet-leden: € 330
Partner BZB: € 300
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heb je recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

 • Verzekeringen: 3 p/u
 • Bank: 3 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010
600.013

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen die onder meer werkzaam zijn binnen de financiële sector als : 

 • verantwoordelijke en medewerkers juridische dienst;
 • compliance officers en medewerkers ;
 • verantwoordelijke en medewerkers commerciële dienst / marketing;
 • verantwoordelijke en medewerkers financiële rapportering;
 • financiële tussenpersoon die bellegingsadvies aanbied.

Vereiste voorkennis

Advanced: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de “basic level” opleidingen (uitdieping).  

Programma

Inhoud

UN 2030 Agenda

EU actieplan inzake duurzame financiering

 • taxonomie
 • transparantie
 • benchmarks

EU verorderning vanaf 10 maart 2021

 • verplichting om beleggers informatie te verschaffen over :
  • de wijze waarop ze duurzaamheidsrisico’s integreren in hun beleggingsproces
  • hoe ze eventuele ongunstige effecten op duurzaamheid in aanmerking nemen

PRAKTISCHE INFORMATIE
Duur: 3u

Uren: 9u - 12u30

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam in te loggen, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Type opleiding: 
Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Opleidingsmateriaal

 • PowerPoint-presentatie (slides);
 • Live Video.

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.

Docenten

Patricia Goddet
Compliance & audit