1. Home › 
  2. › 
  3. De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module en specifieke toepassingen - e-learning

Al onze activiteiten gaan opnieuw door volgens de aangepaste Covid-19 richtlijnen

In het kader van de nieuwe regelgeving rond Covid-19 hebben wij onze examens en opleidingen succesvol heropgestart. Onze nieuwe najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om volgende richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module en specifieke toepassingen - e-learning

De strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering blijft razend actueel. Op 18 september 2017 werd in België de nieuwe wetgeving in anti-witwasbeleid gepubliceerd. Deze opleiding geeft u via een algemene module de nodige handvaten om het anti-witwasbeleid binnen uw financiële instelling toe te passen. Verder bestaat de opleiding uit 4 concrete toepassingen waarbinnen het witwasbeleid extra aandacht verdient:

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

 

Niveau Basic
Type opleiding Online

Totale prijs *
Leden: € 300
Niet-leden: € 350
Partner BZB: € 300
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

  • Hypothecaire kredieten: 2 p/u
  • Consumentenkredieten: 2 p/u
  • Bank: 4 p/u
  • Verzekeringen: 2 p/u
  • Compliance: 4 p/u

Opleiding met examen

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten
600.013
700.010

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basis level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

De E-learning bestaat uit 5 modules waarin theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden aan bod komen. Elke module gaat dieper in op een concreet toepassingsgebied van de witwaswet.

Module 1: De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemeen overzicht in bank en verzekeringen (2u)

Module 2: De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) toegepast op Corporate Banking (30 min.)

Module 3: De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) toegepast op Private Banking (30 min.)

Module 4: De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) toegepast op Beleggingsfondsen (30 min.)

Module 5: De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) toegepast op Betalingsdiensten en Elektronisch Geld (30 min.)

Deel 1: Betalingsdiensten

Deel 2: Elektronisch geld

Cases.

Na het beëindigen van de E-learning kunt u online over elke module een online test met meerkeuzevragen afleggen. Het afleggen van de test geeft u recht op bijscholingspunten. Wanneer u 60% of meer behaalt op deze test ontvangt u een bijscholingscertificaat.

Praktische informatie

Duurtijd: 4 uur

 

Methodologie

Type opleiding: E-learning: U kunt deze opleiding via E-learning volgen door gebruik te maken van een online leerplatform. Aan de hand van theorie, oefeningen en cases kunt u zich voorbereiden op de online test.

Opleidingsmateriaal: E-learning

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 §1,1°, A, a) van de wet van 4 april 2014.

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.