1. Home › 
  2. › 
  3. De wet betreffende de verzekering, de toolbox voor de bescherming van de consument - Webinar

Najaar 2021: Schrijf je in voor ons hybride aanbod!

Het nieuwe academiejaar wordt resoluut hybride, aangepast aan jouw nieuwe leerrealiteit! Stel je vaardigheden op punt of breid deze uit via onze mix aan leren. En word beloond met een erkend examencertificaat of bijscholingsattest! Alle details vind je op elke opleidingsfiche. Onze najaarskalender is nu online via onze website en ons leerplatform. Laten we samen veilig blijven leren. Voor de opleidingen en examens die bij ons doorgaan blijft het dragen van een mondmasker verplicht. Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

De wet betreffende de verzekering, de toolbox voor de bescherming van de consument - Webinar

Ik schrijf in op de interesselijst


Aan de hand van individuele en collectieve oefeningen en analyses van praktijkgevallen, op te lossen aan de hand van deel 4 van de wet betreffende de verzekeringen, zullen de deelnemers kunnen bepalen wie door de wet wordt beschermd en hoe. Zij zullen de verzekeringsconsumenten beter kunnen adviseren wanneer de wet niet wordt nagekomen.

De opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Verzekeringen
Niveau Advanced
Type opleiding Online, Blended learning

Totale prijs *

Leden: € 120
Niet-leden: € 140
Partner BZB: € 120
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heb je recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

  • Verzekeringen: 2 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 700.010

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

  •  verzekeringstussenpersonen, verantwoordelijken voor de distributie en personen in contact met het publiek, ongeacht de verzekeringstakken die zij aanbieden.

Vereiste voorkennis

De deelnemers worden geacht een voldoende kennis te hebben van de algemeen geldende regels van deel 4 van de wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen.

Om de oefeningen te kunnen oplossen moeten zijn beschikken over de tekst van de wet.

Programma

Inhoud

  • Deel 4 van de wet: gebruiksaanwijzing;
  • De kenmerken van de wet: beschermt de consumenten, van dwingend aard en van algemeen belang;
  • Welke procedure wordt best gevolgd indien de verzekeraar de rechten van de consument niet eerbiedigt?
  • De door de wetgeving beschermde verzekeringsconsumenten en de andere betrokken personen;
  • De algemene regels die de verzekeringsconsumenten beschermen, van toepassing op alle verzekeringsovereenkomsten (sluiten van de overeenkomst, bewijs, meldingsplicht van de verzekeringnemer en van de verzekerd, duur, einde, …).

Voorbereiding

Na uw inschrijving ontvangt u toegang tot ons online leerplatform. Hierop kan u de wettekst die gebruikt wordt tijdens het webinar, terugvinden. Het is belangrijk dat u de wettekst volledig doorgenomen hebt voor de start van de webinar.

Praktische informatie

Duurtijd: 2 uur

Uren: 12u - 14u

Plaats: online webinar

Punten: 2 punten

Extra info: Hoe gaat u van start? Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestigingsmail met inloggegevens voor ons online platform. Op het platform vindt u een link waarmee u de webinar kan openen. U kan zich ten laatste 1 week voor aanvang inschrijven voor deze opleiding.

Om de webinar te kunnen volgen, heeft u nodig: een computer/tablet of smartphone, een internetverbinding en de mogelijkheid om geluid af te spelen. U krijgt via uw scherm de lesgever en de presentatie te zien. U heeft ook de mogelijkheid om gedurende de hele webinar vragen te stellen.

Er wordt tijdelijk een client desktop app gedownload, controleer met uw IT afdeling of de IT-security dit toelaat. Meer info over deze desktop app: Klik hier.  Voor een volledige test, klik zeker door op 'Try a test session'

Methodologie

Type opleiding: Webinar

Opleidingsmateriaal:

  • PowerPoint presentatie

Verzekering: Vereiste beroepskennis bedoeld door het door artikelen 12 tot 15 van het K.B van 18 juni 2019

Welke zijn de nieuwe kennis- en bijscholingsvereisten in het kader van IDD?