1. Home › 
  2. › 
  3. Economische uitdagingen en de impact op de financiële sector - Brussel

Al onze activiteiten gaan opnieuw door volgens de aangepaste Covid-19 richtlijnen

In het kader van de nieuwe regelgeving rond Covid-19 hebben wij onze examens en opleidingen succesvol heropgestart. Onze nieuwe najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om volgende richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Economische uitdagingen en de impact op de financiële sector - Brussel

De macro-economische ontwikkelingen op Belgisch, Europees en globaal niveau hebben een verregaande impact op de financiële sector in de meest brede zin van het woord. Zij beïnvloeden de financiële markten, liggen aan de basis van nieuwe risico’s, maar creëren ook nieuwe opportuniteiten. Het is belangrijk dat wie in de financiële sector werkt of erin geïnteresseerd is, een inzicht heeft in hoe al deze verbanden functioneren, en wat de huidige macro-economische situatie is. Deze opleiding zal uiteraard inzoomen op de economisch-politieke actualiteit, maar zal daarnaast ook de brug leggen naar meer theoretische concepten en verbanden tussen al de verschillende ontwikkelingen en situaties. Je krijgt een beeld van de huidige toestand, maar ook worden er technieken aangereikt om in de toekomst nieuwe ontwikkelingen te kunnen plaatsen in een economische context.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Basic
Type opleiding Klassikaal

Totale prijs *
Leden: € 460
Niet-leden: € 555
Partner BZB: € 460
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

  • Bank: 6 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

Elementen van de reële economie

Basisconcepten van de reële economie en hun onderlinge samenhang, zoals

Elementen van de financiële economie

Aspecten van de internationale economie

De reële en financiële economie in een internationale context

De wereld vandaag

Hier worden alle voorafgaande elementen samengebracht en wordt geschetst hoe de wereldeconomie vandaag evolueert, met een blik op de toekomst:

Praktische informatie

Duurtijd: 1-daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Locatie: Standaard gaan onze opleidingen door te Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel tenzij anders vermeld in de titel van de opleiding (zie bovenaan).

Gaat de opleiding door op een externe locatie? We verwijzen u graag door naar onze FAQ: https://www.febelfin-academy.be/nl/vragen/algemeen/waar-vindt-mijn-opleiding-plaats

Methodologie

Type opleiding: Classroom

Tijdens onze opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. Praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases staan centraal. Tegelijk overladen onze trainers u niet met wetsartikelen maar ze spreken de taal die u elke dag gebruikt in de praktijk.

Opleidingsmateriaal

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Docenten

FREDDY VAN DEN SPIEGEL