1. Home › 
  2. › 
  3. Integriteitsmanagement voor de financiële sector

Al onze activiteiten gaan opnieuw door volgens de aangepaste Covid-19 richtlijnen

In het kader van de nieuwe regelgeving rond Covid-19 hebben wij onze examens en opleidingen succesvol heropgestart. Onze nieuwe najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om volgende richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Integriteitsmanagement voor de financiële sector

Morele vraagstukken komen in elke integere organisatie meer en meer aan de orde, ook in de financiële sector. Hierbij is het zelfstandige morele oordeel van belang. Dit seminarie helpt deelnemers om het eigen morele oordeel te versterken en op die manier de integriteit van de financiële organisatie te ondersteunen. De deelnemer leert immers om in de praktijk zijn eigen keuzes en die van anderen op hun morele juistheid te beoordelen en hiernaar te handelen.

Wie de training heeft doorlopen, is toegerust voor het deelnemen aan moreel beraad binnen de onderneming. Regelmatig zo’n beraad houden verrijkt de organisatie met een breed gedeelde morele kennis over vraagstukken die op de werkvloer spelen, over hoe er gewogen en beslist wordt en over morele gevaren. Dankzij deze ‘moresprudentie’ zal het functioneren van de onderneming over de hele lijn verbeteren.

Niveau Basic
Type opleiding Klassikaal

Totale prijs *
Leden: € 920
Niet-leden: € 1.110
Partner BZB: € 920
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

  • Bank: 12 p/u
  • Compliance: 12 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van compliance departementen binnen financiële instellingen. De training in morele oordeelsvorming scherpt het bewustzijn aan inzake integriteit zodat de medewerkers hun werk op een integere manier kunnen uitoefenen. Deelnemers krijgen kennis en vaardigheden aangereikt waarmee zij de morele juistheid van hun eigen en andermans keuzes en beslissingen op een nauwkeurige, methodische wijze tegen het licht kunnen houden.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

Dag 1: Theorie

Dag 2: Praktijk

Praktische informatie

Duurtijd: 2-daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel

Methodologie

Vorm: Klassikaal

Lesmateriaal: Powerpoint presentatie (slides)

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.