1. Home › 
  2. › 
  3. Kredietbemiddeling: e-learning met examens

Al onze activiteiten gaan opnieuw door volgens de aangepaste Covid-19 richtlijnen

In het kader van de nieuwe regelgeving rond Covid-19 hebben wij onze examens en opleidingen succesvol heropgestart. Onze nieuwe najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Afhankelijk van het onderwerp zal de opleiding klassikaal of digitaal doorgaan. Een nieuwe inschrijving? Bovenaan de opleidingsfiche staat aangegeven of de opleiding klassikaal of digitaal zal doorgaan. Bent u reeds ingeschreven en wilt u te weten komen of uw opleiding klassikaal of digitaal doorgaat? Dan logt u in op het leerplatform en raadpleegt u "Mijn Planning". Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om volgende richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Kredietbemiddeling: e-learning met examens

Aan de hand van deze opleiding kan u zich voorbereiden op het examen kredietbemiddeling. U krijgt inzicht in alle regels en kennisgeving over consumenten- en hypothecaire kredieten.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Kredieten
Niveau Basic
Type opleiding Online

Opleiding met examen

Totale prijs *
Leden: € 160
Niet-leden: € 180
Partner BZB: € 160
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Vereiste voorkennis

Basic Level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

Het programma is samengesteld uit drie modules:

1-Algemene beginselen van de kredietbemiddeling

2-Consumentenkrediet

3-Hypothecair krediet

Module 1 - Algemene beginselen van de kredietbemiddeling (verplicht)

Module 2 - Consumentenkrediet (optioneel)

Module 3 - Hypothecair krediet (optioneel)

Opbouw opleiding

Na uw inschrijving krijgt u toegang tot ons digitaal leerplatform, daar vindt u het volgende:

Voorbereiding deelnemer

Hoe kan u van start gaan met deze opleiding:

  1. U schrijft zich in voor een (her)examen via de knop ‘ik schrijf mij in’. Gelieve bij elke nieuwe inschrijving telkens hetzelfde e-mailadres te gebruiken.
  2. U schrijft zich automatisch in voor alle drie de submodules. U kan zelf kiezen of u alles aflegt of enkel bepaalde onderdelen. Examendata vindt u niet terug op de website. Data zijn pas beschikbaar op het oefen- en examenplatform na betaling en goedkeuring van uw inschrijving. Wij voorzien wekelijks een aantal examenmomenten (met uitzondering tijdens de vakantieperiodes).
  3. In de laatste stap van het inschrijvingsformulier kunt u kiezen om online te betalen of per overschrijving. Nadat u een bevestiging van deze inschrijving ontvangen hebt, sturen wij een factuur per mail op.
  4. Na betaling keuren wij uw inschrijving goed en ontvangt u een mail met uw activatielink tot ons digitaal leerplatform (oefen- en examenplatform).
  5. Op ons digitaal leerplatform kan u aangeven op welke datum u het examen wenst af te leggen. Alle submodules moeten worden afgelegd op één en dezelfde datum.
  6. U kan zelf de data van uw geplande sessies wijzigen tot 5 kalenderdagen voor het examen op het oefen- en examenplatform.
  7. Indien u zich voor een herexamen moet inschrijven, gelieve deze procedure te herhalen vanaf de eerste stap.

Informatie examen

A. Structuur

U legt op de dag van uw examen alle modules af die u nodig heeft voor uw erkenning bij de FSMA. Module 1 is verplicht voor iedereen. U kiest voor module 2 en/of 3 afhankelijk van de vereisten binnen uw functie. Ieder examen bestaat uit vragen van het meerkeuzetype (geen giscorrectie). Voor een voldoende resultaat moet u minstens 60 % behalen per module. U krijgt 1u30 de tijd om het examen af te leggen.

B. Data

Examendata zijn niet terug te vinden op onze website, maar beschikbaar op uw eigen digitaal leerplatform. Hier krijgt u toegang toe na betaling en goedkeuring van uw inschrijving. Ook tot de syllabi en de oefeningen krijgt u toegang zodra wij uw betaling hebben ontvangen.

Wij voorzien wekelijks een aantal examenmomenten. U duidt zelf aan wanneer u uw examen wenst af te leggen. U krijgt toegang tot de syllabi en de oefeningen. Past de gekozen datum niet langer? Geen probleem, u kan zelf uw geplande sessies wijzigen tot 5 kalenderdagen voor het examen.

Indien u enkel wenst in te schrijven voor het examen (zonder syllabus, oefen- en examenplatform en/of coachingsessie) gelieve u in te schrijven via mail: mz@febelfin-academy.be

C. Resultaten

Bij positieve resultaten ontvangt u op uw digitaal leerplatform een door de FSMA erkend certificaat dat bewijst dat u geslaagd bent voor het examen kredietbemiddeling (hypothecair en/of consumentenkrediet) en dat getuigt van de vereiste technische kennis. (Nevenagenten moeten enkel een basiskennis hebben van de theoretische beroepskennis, op voorwaarde dat de aangeboden kredieten uitsluitend bestemd zijn voor goederen of diensten die de agent zelf verkoopt.)

Indien u niet geslaagd bent voor één of meerdere modules van het examen, kan u zich via de website inschrijven voor uw herexamen. Belangrijk is hierbij hetzelfde e-mailadres te gebruiken als bij uw eerste inschrijving.

Bij het kiezen van een nieuwe datum moet er een periode van 15 dagen gerespecteerd worden. Deze periode van 15 dagen gaat in vanaf de dag volgend op de datum van het examen waarvoor u niet geslaagd bent. Bijvoorbeeld: legt u examen af op 1 september, dan kan u een herexamen afleggen na 16 september.

Praktische informatie

Plaats examen: Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel

Prijs:

De prijzen zijn voor het totaalpakket vastgelegd, ongeacht de examens die u wenst af te leggen.

Methodologie

Type opleiding: E-learning

U kunt deze opleiding via e-learning volgen (behalve examen) door gebruik te maken van een online leerplatform en met de mogelijkheid tot het inoefenen van de materie ter voorbereiding van het examen. Het examen gebeurt klassikaal.

Lesmateriaal: