1. Home › 
  2. › 
  3. Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

April 2021: Schrijf je in voor ons coronaproof aanbod!

Geen twijfel mogelijk, dit academiejaar is anders. Maar jouw professionele ontwikkeling is verzekerd: onze voorjaarskalender is online via onze website en ons leerplatform. Examens in bank, verzekeringen en kredieten blijven doorgaan in onze lokalen, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen. Al de opleidingen georganiseerd door en bij ons vinden digitaal plaats. Indien jouw FA opleiding of examen georganiseerd wordt door jouw werkgever, gelieve contact op te nemen met jouw opleidingsverantwoordelijke om na te gaan hoe deze plaatsvindt. Laten we samen veilig blijven leren! Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

Ik schrijf in op de interesselijst


Slechts 1 op de 7 werknemers staat stil bij zijn werk! We doen jaarlijks wel een medische check-up. Een auto met een aantal kilometers op de teller moet op technische controle… Maar een check-up van het werk, daar komen we nauwelijks aan toe. Vreemd toch?

Wanneer je goed werk aflevert, concludeert je omgeving al vlug dat het vast ook goed zit met je motivatie. Maar is dat zo? Ken je je eigen motivatie? Weet jij wat je nodig hebt om met goesting en plezier aan het werk te blijven vandaag, morgen en overmorgen? Ken je ook de risico’s die dit in gevaar brengen? Om je loopbaan zelf sturing te geven, moet je eerst weten welke richting je uit wil. Een uitdagende zoektocht voor elke werknemer in tijden van snelle verandering, werkdruk en een steeds moeilijkere afstemming van werk- en privétijd. Deze workshop geeft je meer grip op je werkbeleving en geeft vorm aan de acties die je kunt ondernemen op de werkplek.

Deze workshop heeft als doelstelling je een antwoord te geven op volgende vragen:
• Wat motiveert jou in je werk?
• Wat moet je van jezelf weten dat uniek is en jouw loopbaankeuze beïnvloedt?
• Hoe ben je zelf in relatie met anderen?
• Wat kan je zelf doen om je carrièrepad te bepalen?
• Hoe kan ik hulp en advies vragen aan anderen (leidinggevenden, collega’s, …)

Niveau Basic
Type opleiding Online, Blended learning

Totale prijs *

Leden: € 920
Niet-leden: € 1.110
Partner BZB: € 920
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heb je recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Beschikbare data

23/04/2021 - Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

26/04/2021 - Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

03/05/2021 - Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

06/05/2021 - Versterk je loopbaancompetenties - Live webinar

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Of je nu in het begin van je loopbaan zit, halfweg of naar het einde van je loopbaan gaat, je wilt je graag verdiepen in hoe je de eigen loopbaan vorm geeft.

Vereiste voorkennis

Basic level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

Webinar van 1 uur:

Je start met een webinar (misschien je allereerste) zodat je alvast kennis maakt en je je beter voorbereid voelt op de workshop.
Hierover hebben we het:
- Loopbaancompetenties vandaag, morgen en overmorgen
- Beter werken door je energiebalans goed te krijgen
- De beste inzichten uit de Motivatietheorie
- JobDesign via JobDialogue, het verloop van de workshop

Inhoud workshop:

- JobDialogue in duo via het CACTUS model
- Introductie via curriculum
- Attitude als de voorspeller van mijn Motivatie
- Competenties voor de toekomst
- Mijn taken van vandaag
- Uitklaren van mijn loopbaanvragen
- Suggesties voor morgen en overmorgen
- En verder nog …het inplannen van het individueel opvolggesprek

Individuele sessie:

Tijdens de individuele sessie helpen we je als deelnemer met je persoonlijke vragen. Deze individuele sessie gebeurt online. De duurtijd is +/- 1,5 uur.

Als je deze opleiding volgt binnen Elan+, heb je ook de opportuniteit om twee bijkomende opleidingen te volgen binnen het aanbod van Elan+. Deze opleidingen kunnen zowel banktechnische opleidingen, informatica en nieuwe competenties, talen als soft-skills omvatten.

Praktische informatie

Duurtijd: webinar + 1-daagse opleiding (workshop) + individuele sessie

Uren: 9u - 17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding gaat online door.

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam in te loggen, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Methodologie

Deelnemers gaan in duo aan de slag. Jouw buddy geeft je de veiligheid en steun om samen die ontdekking door te maken. Je leert daarbij om naast jezelf ook het verschil met anderen te begrijpen en beter te respecteren. Je leert van de goede voorbeelden van de andere deelnemers. De facilitator geeft de stappen aan, helpt je om dingen breder te kaderen en is beschikbaar voor advies.

Type opleiding:

  • Webinar (1): 1 uur bedoeld als kennismakingsintroductie en voorbereiding. Mocht je afwezig zijn, dan kan je uitgesteld kijken.
  • Webinar (2): Interactieve opleiding: Tijdens onze interactieve opleiding staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van de aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.
  • Coaching: Na de workshop is er een individuele sessie van 1 à 1,5 uur. Datum en uur zullen afgesproken worden tijdens de workshop. Tijdens de coaching focust men op de individuele vraagstukken van de medewerker om zijn/haar doel te bereiken.

Opleidingsmateriaal:

  • PowerPoint presentatie

Docenten

Wim Thielemans
Personal development