1. Home › 
 2. › 
 3. Verzekeringsbemiddeling: klassikale opleiding met examen

Heropstart examens vanaf 18 mei en uitstel opleidingen tot 29 mei

Naar aanleiding van de beslissingen van de regering rond Covid-19 delen we u mee dat we alle klassikale opleidingen annuleren tot en met 29 mei. Ons online aanbod is intussen wel sterk uitgebreid zodat u kan blijven (bij)leren vanop afstand. De examens die plaatsvinden in de Febelfin Academy lokalen worden heropgestart vanaf 18 mei. Nieuwe data zijn beschikbaar op onze website en ons leerplatform. Tot binnenkort op één van onze virtuele sessies of tijdens een examensessie aangepast aan de social distancing maatregelen van toepassing in deze uitzonderlijke situatie. Alvast dank om deze nieuwe richtlijnen zo goed mogelijk na te leven!
Meer info hier

Verzekeringsbemiddeling: klassikale opleiding met examen

Gezien de huidige situatie hebben we besloten om de huidige sessie van de klassieke opleidingen in Verzekeringsbemiddeling te annuleren. Deze sessie wordt vervangd door webinars 'on demand', beschikbaar na inschrijving.

Er zijn ook extra vraag- en antwoordsessies live met de trainers die zullen plaatsvinden op de eerste geplande data van de modules.

 

Het doel van deze opleiding is:

Dit programma is modulair opgesteld. U kiest zelf de modules volgens de verzekeringstakken waarvoor u als bemiddelaar moet worden ingeschreven (bij de FSMA).

Prijs per module:

Categorie Verzekeringen
Niveau Basic
Type opleiding Klassikaal

Opleiding met examen

Totale prijs *
Leden: € 1.500
Niet-leden: € 1.710
Partner BZB: € 1.500
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Beschikbare data

29/05/2020 - Module 3: Motorrijtuigen, hulpverlening en vervoerde goederen

04/06/2020 - Module 4: Zaakverzekeringen

11/06/2020 - Module 5: Levensverzekeringen en voorkoming van witwaspraktijken

11/06/2020 - Module 6: Persoonsverzekeringen andere dan leven: ongevallen en ziekte

18/06/2020 - Module 5: Levensverzekeringen en voorkoming van witwaspraktijken

Ik schrijf mij in

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

Het opleidingsprogramma met examen richt zich tot u indien u professioneel een algemene kennis nodig heeft van de verzekeringen en/of een attest nodig heeft van uw professionele kennis, indien u actief bent als:

Vereiste voorkennis

Basic Level: Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

De opleiding is opgebouwd uit 6 modules en verschillende submodules, namelijk:

 1. Wetgeving (verplicht voor alle takken) (dag 1)
 2. Aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstand (tak 13 en tak 17) (dag 2)
 3. Motorrijtuigen, hulpverlening en vervoerde goederen (tak 10, tak 3, tak 18 en tak 7) (dag 3)
 4. Zakenverzekeringen (tak 8, tak 9, tak 16, tak 14 en tak 15) (dag 4)
 5. Levensverzekeringen en voorkoming witwaspraktijken (tak 21, tak 22, tak 23 en tak 26) (dag 5 en 6)
 6. Persoonsverzekeringen andere dan leven (tak 1a, tak 1b en tak 2) (dag 5)

Opbouw opleiding

Na uw inschrijving krijgt u toegang tot ons digitaal leerplatform, en daar vindt u het volgende:

Voorbereiding deelnemers

Hoe kan u van start gaan met deze opleiding:

 1. U schrijft zich in voor de opleiding en examen via de knop ‘ik schrijf mij in’. Gelieve bij elke nieuwe inschrijving telkens hetzelfde e-mailadres te gebruiken.
 2. Belangrijk is dat u alle modules aanvinkt, die u dient te volgen in het kader van uw certificatie.
 3. In de laatste stap van het inschrijvingsformulier kunt u kiezen om online te betalen of per overschrijving. Nadat u een bevestiging van deze inschrijving ontvangen heeft, sturen wij per mail een factuur op.
 4. Na betaling keuren wij uw inschrijving goed en ontvangt u een mail met uw activatielink tot ons digitaal leerplatform.

Informatie examen

A. Structuur

U legt per submodule examen af (klik hier voor de gedetailleerde examenstructuur met vermelding van het aantal vragen en geschatte duur per examen). Ieder examen bestaat uit vragen van het meerkeuzetype (geen giscorrectie). Ons examensysteem is flexibel waardoor u de mogelijkheid heeft om tijdens uw examen alle submodules (takken) af te leggen van een bepaalde module of een selectie van submodules (takken). Voor een voldoende resultaat moet u minstens 60 % behalen per submodule.

B. Resultaten

Bij positieve resultaten ontvangt u op uw digitaal leerplatform een door de FSMA erkend certificaat dat bewijst dat u geslaagd bent voor het examen (aangegeven per tak) en dat getuigt van de vereiste technische kennis.

Indien u niet geslaagd bent voor één of meerdere takken van het examen, kan u zich via ons leerplatform inschrijven voor uw herexamen. 

Bij het kiezen van een nieuwe datum dient er een periode van 15 dagen gerespecteerd te worden. Deze periode van 15 dagen gaat in vanaf de dag volgend op de datum van het examen waarvoor u niet geslaagd bent. Bijvoorbeeld: legt u examen af op 1 september, dan kan u een herexamen afleggen na 16 september.

Praktische informatie

Plaats examen: Febelfin Academy, Aarlenstraat 80, 1040 Brussel

Prijs per module:

Methodologie

Vorm: Blended Learning (Zelfstudie + Klassikale opleiding)

Lesmateriaal: Syllabi + Online oefenplatform + Powerpoint presentatie (slides)

 

Verzekeringen: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 270 van de wet van 4 april 2014.

Bank: De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.

Docenten

Roger Constandt
Insurances

Jean Begerem