1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Intergenerationele kennisoverdracht

Intergenerationele kennisoverdracht

Hoe zorg je ervoor dat de kennis binnen je organisatie niet verloren gaat? (13/09/2024, 10u tot 13u)

Ik schrijf me in

De financiële sector is een relatief grijze sector. De gemiddelde leeftijd bedraagt 47 jaar. Werknemers van 41 jaar en ouder maken meer dan twee derde uit van het aantal personeelsleden in de sector. Ongeveer vier op de tien van de medewerkers is 51 jaar oud of meer.

Die 40% vijftigplussers, of zo’n 18.000 medewerkers, zullen de komende 10 tot 15 jaar de arbeidsmarkt verlaten. Zij zullen voornamelijk vervangen worden door medewerkers die de arbeidsmarkt net betreden. Tussen deze twee generaties liggen heel wat verschillen. Het is de verantwoordelijkheid van het Learning & Development team om te zorgen dat de kennis zal overgedragen worden tussen die generaties.

Dit lerend netwerk geeft inzicht en zorgt voor bewustwording over de impact van generatieverschillen op de werkvloer. Die bewustwording kan leiden tot aanpassingen in de eigen aanpak/communicatie, of in de manier waarop leeracties vormgegeven of opgezet worden, enz. Het doel is om de samenwerking te stimuleren en de ‘werkenergie’ van alle betrokkenen zo optimaal mogelijk te houden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

FACILITATOR

Dit lerend netwerk wordt in goede banen geleid door Pascal Roskam. Pascal is bachelor in het sociaal werk en master in de sociologie. Hij is verbonden aan HOGENT als lector HRM in de bacheloropleiding sociaal werk. Als onderzoeker en dienstverlener verzorgt hij workshops rond het versterken van de samenwerking tussen verschillende leeftijdsgroepen op de werkvloer (www.generatiebril.be), gebaseerd op het ESF-project Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise (WISE, 2012-2015). Hij is auteur van het handboek Personeel in goede handen. Basishandboek Human Resource Management (Academia Press/Lannoo).


▶️ ​​​​​​​INSCHRIJVINGSFORMULIER​​​​​​​