1. Home › 
  2. › 
  3. Bestuur

Bestuur

Compliance professionals en certified compliance officers zijn steeds op zoek naar gerichte topics van het compliance- en risicolandschap die hen kunnen ondersteunen in hun cruciale rol binnen de financiële wereld. Wij bieden een gepast antwoord!

 Compliance expertise, onze prioriteit

 De opleidingsbehoefte is het uitgangspunt

Ons nieuwste bijscholingstraject toont dit opnieuw aan. Zorgvuldig onderbouwd en relevant voor de functie als compliance officer helpen onze bijblijfsessies om compliant te blijven.

We focussen op de uitdagingen waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden. Onze cases zetten aan het denken en zetten veronderstellingen over een bepaald onderwerp of reglement kritisch in vraag.

Compliance Days

Febelfin Academy organiseerde op 14 en 15 oktober voor het eerst een 2-daagse ‘Compliance update’: de Compliance Days!

5 workshops op 2 dagen! Dit concept biedt een praktische en diepgaande ervaring voor professionals die in een minimale tijdspanne maximale kennis willen opdoen over de belangrijke wijzigingen en nieuwigheden in hun rol als compliance officer.

  • een mix van content en methodologie met 5 verschillende topics

  • een dubbele invalshoek: een bank- én verzekeringsperspectief

  • een panel van ervaren experten en niche gastsprekers

In co-creatie met ons netwerk van experten

Onze experts brachten deelnemers een overzicht van de meest relevante compliance-onderwerpen.

Op het programma: macro-economische vooruitzichten, nieuwe regelgeving en het beheer van de compliance functie.

Onze eerste editie werd gesmaakt en we bereikten reeds een zeer mooi resultaat. To be continued in 2021!

Mooie start​​​​​​​

We bereikten meer dan

30
compliance officers

met deze

1ste

editie

Een deelnemer aan het woord

Het volgen van deze Compliance Days was voor mij een échte toegevoegde waarde. Enerzijds biedt het Compliance Officers de inzichten om hun functie beter te vervullen in een constant evoluerende regelgevend kader. Anderzijds worden ook de technologische ontwikkelingen die een impact hebben op de financiële markt belicht.

De verschillende workshops peilen de verwachtingen van de Belgische regelgevers en maken het mogelijk om "best practices" te delen met betrekking tot de juiste uitoefening van de Compliance-functie. We staan immers voor dezelfde uitdagingen en hebben een rol op te nemen die in dienst staat van de bredere samenleving. Dit programma wakkert dan ook een waardevol samenhorigsheidsgevoel aan.

De opleiding is feilloos verlopen op de nieuwe Febelfin Academy locatie in zeer veilige omstandigheden, ondanks de speciale context.

Pierre-Emmanuel Boivin I Head of Compliance Belgium I CANDRIAM Belgium

Een expert aan het woord

De Belgische compliance community mag zich verheugen met dit nieuw initiatief als aanvulling op de reeds bestaande bijscholingen. De eerste editie van de Compliance Days georganiseerd door Febelfin Academy was duidelijk een succes: een volle zaal ondanks de coronatijden, een indrukwekkend panel met sprekers van institutionele, consultancy- of regelgevende kant, en heel wat interactie zijn elementen die hebben gezorgd voor een succesvol programma dat voor herhaling vatbaar is!

Olivier Goffard I Head Of Group Compliance & Ethics I Euroclear

Overtuigd van dit indepth bijscholingsprogramma?