1. Home › 
  2. › 
  3. Klanten

Klanten

De continuïteit van onze activiteiten is onze belangrijkste prioriteit. Ontdek hoe we de professionele ontwikkeling van onze klanten nastreven in een zo veilig mogelijke omgeving.

Safe learning together!​​​​​​​

Veilig leren, ons motto 

We werden in 2020 geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden maar dit betekende niet dat we onze kennis in quarantaine moesten plaatsen!

Opleidingen hebben we in snel tempo omgevormd naar een digitaal alternatief

Voor de examens was dit omwille van de strikte identificatie en controle niet mogelijk en werden de examens tijdens de eerste lockdown niet georganiseerd.

De vraag om examen af te leggen blijft groot. De examenattesten behalen van de “Wet Willems” of van de verzekeringsdistributie betekent immers een mijlpaal in de loopbaan van een medewerker. En zonder deze attesten kan de financiële instelling de medewerker ook niet zelfstandig inzetten in het commercieel netwerk.

Jean Begerem I Bank and Insurance Intermediation Expert I Febelfin Academy

Continuïteit verzekeren

Een oplossing om de heropstart en continuïteit van deze activiteit te vinden was dus noodzakelijk – zonder de veiligheid van de cursisten en medewerkers in gevaar te brengen.

Een eerste oplossing werd gevonden in een verhuis van locatie: een nabije evenementenzaal werd omgebouwd tot een groot examencentrum met voldoende ruimte en verluchting.

De 1,5 meter context

Daarnaast werd nauw toegezien op het respecteren van de afstand tussen elkaar. 

Hiervoor werd, in co-creatie met Optima Facto, een welzijncharter opgesteld voor onze teamleden, examinatoren en participanten.

Deze dienen als guidelines om examens af te leggen in lijn met de nieuwe realiteit.

Flexibele organisatie

Vanaf september, zijn we verhuisd naar onze nieuwe locatie waar ook voldoende ruimte aanwezig is om de cursisten voldoende te verspreiden.

Daarnaast is de organisatorische werking aangepast. 

En natuurlijk zorgt het FA team voor de nodige desinfectie van het materiaal tussen elke kandidaat. 

Kandidaten worden niet meer samen op éénzelfde moment uitgenodigd voor een examensessie maar ze komen gespreid toe. Dit maakt dat zij onmiddellijk kunnen plaatsnemen in het examenlokaal en hun examen starten. Eens het examen beëindigd is, verlaten ze onmiddellijk de zaal via een andere weg dan bij het binnenkomen, zodat afstand altijd verzekerd wordt.

Alain Veirman I Examination Coordinator I Febelfin Academy

Zo trachten we een veilige en positieve leeromgeving te creëren voor onze klanten!

En dit heeft gewerkt!

Ondanks Corona zijn er 

49.803

examens afgelegd
door de medewerkers in onze sector.

Eerste mijlpaal binnen de bank behaald met mijn certificaat voor kredietbemiddeling. Op naar de volgende! Bedankt Febelfin Academy voor deze opportuniteit!

Rik Peeters I Commercieel adviseur I BNP Paribas Fortis

Ik wil het Febelfin Academy team oprecht bedanken voor de voortdurende samenwerking, de voorbeeldige organisatie van de examens en hun ongeëvenaarde oplossingsgerichte mindset. Het is echt een plezier om met hen te kunnen uitwisselen.

Françoise Van Den Broeck I Training Coordinator I ING

Insurance Distribution Directive​​​​​​​

 Vanaf 1 januari 2021 kan je bij Febelfin Academy terecht voor de nieuwe examens in verzekeringsdistributie (IDD).

Nieuwe examens verzekeringsdistributie​​​​​​​

Om elke medewerker optimale slaagkansen te geven, hebben we ook voor deze examens een nieuw leertraject uitgewerkt met verschillende mogelijkheden op maat van de medewerker en de organisatie. 

Zo is er de keuze tussen een volledige voorbereiding op afstand door middel van zelfstudie en het FA leerplatform. Wie dit wenst, kan dit ook aanvullen met coaching-sessies. Deze sessies geven we zowel via live webinar als presentieel. 

Een actueel bijscholingsaanbod

Het bijscholingsaanbod in verzekeringsdistributie is in belangrijke mate geactualiseerd en aangepast aan de nieuwe vereisten, niet alleen inhoudelijk maar ook qua leervorm om zo optimaal te beantwoorden aan de actuele behoeften

Heel ons aanbod kan op maat van jouw organisatie worden uitgewerkt!

 Kijk je uit naar een opleiding op maat? 

Kwaliteit

Worden jouw opleidingswensen vervuld? Deelnemers nemen onze activiteiten onder de loep. En we nemen jou mee op onze nieuwe werkplek en leeromgeving!