1. Home › 
  2. Examens

Examens

De financiële wereld evolueert elke dag. De nadruk wordt vandaag meer dan ooit gelegd op financieel advies met een hoge toegevoegde waarde voor de consument. Knowhow ligt aan de basis van het klantenvertrouwen. Hoe van start gaan in de financiële sector? Ontdek ons aanbod!

Bankbemiddeling

Bankbemiddeling

Hier kan je het examen terugvinden voor Bankbemiddeling (Wet Willems). Je kan het examen presentieel afleggen of online (proctoring).

Lees meer

Verzekeringsdistributie

Verzekeringsdistributie

Hier kan je de examens terugvinden voor Verzekeringsdistributie.

Lees meer

Kredietbemiddeling

Kredietbemiddeling

Hier kan je de examens terugvinden voor Kredietbemiddeling (consumentenkrediet en hypothecair krediet).

Lees meer

Compliance

Compliance

Hier kan je het examen terugvinden voor "Certified Compliance Officer".

Lees meer

FSMA-erkenning

De beroepskennis wordt opgedaan door het slagen in een examen. Febelfin Academy is door de FSMA vergund als examenverstrekker. Via een brede waaier aan examens krijg je de kans om de vereiste beroepskennis te bekomen. Bij het succesvol afronden van je examen ontvang je een erkend certificaat. Zo kan je het certificaat toevoegen bij het indienen van je FSMA-inschrijvingsdossier.

Flexibiliteit 

Wil je examen bankbemiddeling, verzekeringsdistributie of kredietbemiddeling afleggen na 100% zelfstudie, dan heb je de keuze tussen een presentieel examen of een online examen (proctoring), een examen op afstand met digitaal toezicht. 

Het examen zelf is identiek, je legt het in beide gevallen af in ons digitaal leerplatform My Febelfin Academy. Voor een online examen (proctoring) hoef je je echter niet te verplaatsen naar een examenlocatie, je legt het examen af op een plaats naar keuze. Het toezicht en de monitoring gebeurt via een besloten en beveiligde webapplicatie, ProctorExam, en is volledig in overeenstemming met de vereisten van de FSMA.