1. Home › 
  2. Actua

Opleiding & Finance: what's new?

Kruip in de huid van een bankier en ontdek de financiële wereld!

, Retail Banking

Via een banksimulatiespel studenten laten ontdekken hoe het er in de financiële sector écht aan toe gaat en hen zo warm maken voor een job in finance. Dat is de ambitie van The Fin Competition, een wedstrijd met Belgische hogescholen en universiteiten waarbij teams het tegen mekaar opnemen. De inzet? De beste fictieve bank van België uitbouwen!

Opleiding 'Sustainable Finance' : De basics in 6 vragen en antwoorden.

, Duurzaamheid

Duurzaamheid is een hot topic. Daarmee trappen we vast een open deur in... Maar welke impact zal de transformatie naar 'Sustainable Finance' concreet hebben op functioneren en werken binnen de financiële sector? En wat moet je als medewerker binnen de financiële sector nu precies weten over het onderwerp om helemaal 'mee' te zijn?

Volg het CESGA- programma en word top-notch ESG- expert.

, Duurzaamheid

ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en verwijst naar de duurzaamheidscriteria die een leidraad moeten zijn voor elke onderneming. Door het identificeren en meten van ESG risico’s en opportuniteiten werkt een onderneming bovendien niet alleen aan duurzaamheid, dit levert ook duidelijke economische en sociale voordelen op voor de organisatie. Nu ESG-rapportage voor financiële instellingen verplicht is, zal dit standaard geïntegreerd moeten worden in de financiële rapportage. Ook al werd het regelgevend kader inmiddels gedefinieerd, toch blijven veel (praktische) vragen nog onbeantwoord.

Nieuwe samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxemburg

, Algemeen

Dankzij de samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxembourg kunnen kandidaten die een certificaat in bankbemiddeling hebben behaald bij Febelfin Academy, hun kwalificaties voortaan op Europese schaal laten erkennen. Het certificaat in bankbemiddeling zal zonder bijkomend examen volledig worden uitgebreid met de beroepskwalificatie 'EFPA European Investment Assistant®'.

Vastgoedprijzen in België : one way ticket to the sky?

, Private Banking & Asset management

Begin 2020 werd nog gevreesd voor een stagnatie of zelfs een daling van de vastgoedprijzen, maar het tegendeel is gebeurd: De prijzen zijn sterk gestegen. Soms lijkt het wel alsof die evolutie steeds sneller gaat en schier eindeloos is. Als bankier krijg je daarom wellicht geregeld de vraag van cliënten of het interessant kan zijn te beleggen in vastgoed.