1. Home › 
  2. Actua

Voor de bijscholingscyclus die eindigt op 31/12/2023 kan je makkelijk de ‘bijscholingspunten’ (lees voortaan als ‘bijscholingsuren’) afleiden door per bijscholingsdomein de som te maken van de algemene en sectorspecifieke uren.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze FAQ.

Opleiding & Finance: what's new?

Wanneer artificiële intelligentie té slim is… of niet slim genoeg?

, Risk, Finance & Treasury

AI is de voorbije jaren in een stroomversnelling terecht gekomen, en de EU is volop bezig met de voorbereiding van wetgeving omtrent de toepassingsgebieden en het ethisch gebruik van artificiële intelligentie. We spraken hierover met prof. David Martens, één van de oprichters van ACRAI, het ‘Antwerp Center on Responsible AI’ en tevens docent bij Febelfin Academy.

Van stropers die boswachters inspireren… hackers verklappen hun geheimen in de nieuwe cybersecurity E-learning

, Compliance & Audit

‘Ontwikkel een innovatieve tool om onze medewerkers optimaal te wapenen tegen de toenemende gevaren van cybercriminaliteit op een snelle, aangename en vooral effectieve manier’ dat was de opdracht die we kregen vanuit de financiële sector om een basisopleiding cybersecurity op te zetten. In co-creatie met Instruxion, I-Force en de sector zelf kwam op die manier de nieuwe E-Learning ‘Cyber security: financial crimes and fraud in the digital age’ tot stand. We vragen aan Bart Corthouts, learning & development expert bij Febelfin Academy wat deze nieuwe E-learning inhoudt en wat we mogen verwachten.

Gestructureerde producten zijn weer hot!

, Private Banking & Asset management

De voorbije jaren was het heel stil rond gestructureerde producten met kapitaalbescherming. Nu de rente weer stijgt, grijpen steeds meer beleggers terug naar deze activaklasse. Wat moet u weten? We vroegen het aan Thomas Wulf van de Belgian Structured Products Association (BELSIPA) en Martin Haegheman van Febelfin Academy

Kredieten en duurzaamheid : de laatste stand van zaken

, Kredieten

Wat moet je als kredietbemiddelaar nu eigenlijk weten over duurzaamheid en ‘groene kredieten’ om een optimaal en actueel kredietvoorstel te kunnen doen aan je klant? We hadden hierover een gesprek met Ivo Van Bulck, Director Retail Banking bij Febelfin en Secretaris-Generaal bij de BVK, en met Walter Van Praet, docent bij Febelfin Academy.

Buitencontractuele aansprakelijkheid : what's new?

, Wetgeving

Tot nu toe werd de buitencontractuele aansprakelijkheid geregeld door de artikelen 1382 tot 1386 bis van het Burgerlijk Wetboek. Deze artikelen zijn, met uitzondering van artikel 1386 bis, intussen meer dan 200 jaar oud (Code Napoléon, 1804). Hoog tijd dus voor een actualisering op basis van de evoluties binnen de samenleving en van de rechtspraak. Maar wat verandert er dan concreet?