1. Home › 
  2. Actua

Opleiding & Finance: what's new?

Volg het CESGA- programma en word top-notch ESG- expert.

, Duurzaamheid

ESG staat voor ‘Environmental, Social & Governance’ en verwijst naar de duurzaamheidscriteria die een leidraad moeten zijn voor elke onderneming. Door het identificeren en meten van ESG risico’s en opportuniteiten werkt een onderneming bovendien niet alleen aan duurzaamheid, dit levert ook duidelijke economische en sociale voordelen op voor de organisatie. Nu ESG-rapportage voor financiële instellingen verplicht is, zal dit standaard geïntegreerd moeten worden in de financiële rapportage. Ook al werd het regelgevend kader inmiddels gedefinieerd, toch blijven veel (praktische) vragen nog onbeantwoord.

Nieuwe samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxemburg

, Algemeen

Dankzij de samenwerking tussen Febelfin Academy en EFPA Luxembourg kunnen kandidaten die een certificaat in bankbemiddeling hebben behaald bij Febelfin Academy, hun kwalificaties voortaan op Europese schaal laten erkennen. Het certificaat in bankbemiddeling zal zonder bijkomend examen volledig worden uitgebreid met de beroepskwalificatie 'EFPA European Investment Assistant®'.

Vastgoedprijzen in België : one way ticket to the sky?

, Private Banking & Asset management

Begin 2020 werd nog gevreesd voor een stagnatie of zelfs een daling van de vastgoedprijzen, maar het tegendeel is gebeurd: De prijzen zijn sterk gestegen. Soms lijkt het wel alsof die evolutie steeds sneller gaat en schier eindeloos is. Als bankier krijg je daarom wellicht geregeld de vraag van cliënten of het interessant kan zijn te beleggen in vastgoed.

Leasing en de circulaire economie? Een win-win!

, Retail Banking

Hoe brengt de leasingsector de circulaire economie een stapje dichterbij? Verneem er alles over op 17 november, in samenwerking met Vlaanderen Circulair OVAM. En engageer je mee voor een vlottere financiering van circulaire projecten. Volg onze klassikale workshop van een halve dag!