1. Home › 
  2. Actua

Opleiding & Finance: what's new?

Goed nieuws voor Flex Package abonnementshouders!

, Algemeen

Onze Flex Package abonnementsformules werden uitgebreid. Je kan nu zo goed als alle ‘basic’ en ‘advanced’ financieel technische opleidingen uit de Febelfin Academy opleidingscatalogus volgen via je abonnement. Bovendien kan je onmiddellijk inschrijven voor alle in aanmerking komende opleidingen, ongeacht het moment waarop ze doorgaan.

Febelfin Academy annual survey 2024: nieuwe conclusies over leren in de financiële sector.

, Algemeen

Iedereen leert anders en in functie van eigen doelstellingen. Betrokkenheid van leidinggevenden verhoogt de efficiëntie van opleiding, en verplichte opleidingen worden best zo interessant en impactvol mogelijk uitgewerkt om de motivatie van cursisten op peil te houden. Cursisten hebben nood aan basisopleiding over AI en ESG is niet meer weg te denken uit de bijscholingsagenda.

Levenslang leren: 6 tips van ervaringsdeskundigen

, Persoonlijke ontwikkeling

‘Leren is leuk’ wordt al eens gezegd in L&D kringen. Maar leren kan ook knap lastig zijn, we hebben allemaal een drukke agenda en andere prioriteiten die op ons afkomen. Daarnaast zijn heel wat opleidingen in onze sector compliance gedreven en is er geen mogelijkheid tot vrije keuze..  De vraag is dus hoe je dat concept ‘levenslang leren’ omzet in de praktijk zodat het inderdaad leuk is en blijft. Perrine Lowette en Martin Haegheman, respectievelijk Partnership Manager en Senior Learning Advisor bij Febelfin Academy delen hun ervaringen en tips.

'The Phone Party': Hoe maak je telefonisch een succesvolle afspraak met je klant?

, Persoonlijke ontwikkeling

Proactief bellen naar klanten om een afspraak te maken is de voorbije jaren een beetje in onbruik geraakt. Dat is ook in de bankwereld het geval. Om dat telefonisch contact vlotter en efficiënter te laten verlopen organiseerde ING België de voorbije maanden samen met Febelfin Academy een interne opleiding.

Elan+: een actueel en relevant opleidingsaanbod

, Algemeen

Vanaf 1 februari 2024 kunnen medewerkers binnen het paritair comité 310 weer inschrijven voor een opleiding in het kader van Elan+. Het aanbod is niet alleen zeer gevarieerd maar vooral actueel en heel relevant voor financiële professionals die hun kennis en vaardigheden up to date willen houden.

Van sparen naar beleggen… open je blik op beleggingsfondsen

, Private Banking & Asset management

Beleggen leeft. En dat is logisch want het zijn bijzondere tijden. Geopolitieke conflicten, klimaatuitdagingen en andere crisissen zorgen voor een hoge inflatie en dus waardevermindering van ons spaargeld. Beleggingsfondsen bieden een eenvoudige oplossing om de stap van sparen naar beleggen te zetten. Maar wat zijn beleggingsfondsen nu precies? We spraken hierover met Jeroen Somers van de Belgische Vereniging van Asset Managers (BEAMA), tevens docent bij Febelfin Academy.

Trends in opleidingen - voorjaar 2024

, Algemeen

Om up to date te blijven in onze dynamische financiële sector speelt gespecialiseerde opleiding een steeds grotere rol. In ons opleidingsaanbod zien we voor 2024 enkele opmerkelijke trends.