1. Home › 
  2. › 
  3. Wetgeving

Artikels in de categorie Wetgeving

Wetgeving

Buitencontractuele aansprakelijkheid : what's new?

, Wetgeving

Tot nu toe werd de buitencontractuele aansprakelijkheid geregeld door de artikelen 1382 tot 1386 bis van het Burgerlijk Wetboek. Deze artikelen zijn, met uitzondering van artikel 1386 bis, intussen meer dan 200 jaar oud (Code Napoléon, 1804). Hoog tijd dus voor een actualisering op basis van de evoluties binnen de samenleving en van de rechtspraak. Maar wat verandert er dan concreet?

Up-to-date met de laatste AML-wetgeving dankzij onze vernieuwde e-learning

, Wetgeving

Het wettelijk kader over het Anti-Money Laundering (AML) beleid is de voorbije jaren in continue evolutie. Een algehele opfrissing is dan ook aangebracht aan de inhoud van onze bestaande e-learning. Wil je op de hoogte blijven van deze veranderingen? Een must-have voor elke bankmedewerker in de strijd tegen witwaspraktijken en financiering van terrorisme!

Behaal uw bijscholingspunten via onze verzekeringswebinars

, Wetgeving

Het bijscholingsaanbod voor tussenpersonen en verantwoordelijken inzake de distributie van verzekeringen en verzekeringsbemiddeling is vanaf nu ook uitgebreid met webinars. Maak kennis met onze opleidingen “levensverzekeringen” en “wetgeving” waarvoor u per gevolgde webinar twee bijscholingspunten ontvangt.

Hoe de financiële sector leert koorddansen op de GDPR-wetgeving

, Wetgeving

Concrete cases tonen de complexe evenwichtsoefening aan die de financiële wereld moet uitvoeren om een balans te vinden tussen de reeds bestaande regelgeving in voege en de nieuwe gegevensbeschermingswet (GDPR: General Data Protection Regulation).