1. Home › 
  2. › 
  3. Risk, Finance & Treasury

Artikels in de categorie Risk, Finance & Treasury

Risk, Finance & Treasury

Wanneer artificiële intelligentie té slim is… of niet slim genoeg?

, Risk, Finance & Treasury

AI is de voorbije jaren in een stroomversnelling terecht gekomen, en de EU is volop bezig met de voorbereiding van wetgeving omtrent de toepassingsgebieden en het ethisch gebruik van artificiële intelligentie. We spraken hierover met prof. David Martens, één van de oprichters van ACRAI, het ‘Antwerp Center on Responsible AI’ en tevens docent bij Febelfin Academy.

ESG integration in banks’ investment management activities

, Risk, Finance & Treasury

This 2-day classroom ESG training program, intended for financial advisors and private bankers, is based on the present understanding of the ESG implementation into the banking industry. It provides insight in the ESG context and building blocks both from a regulatory and business perspective. You will learn how ESG is applied at corporate level to banks and investment firms. Regulations and guidelines will also be explored as well as the ‘Towards sustainability’ label.

New challenges in entreprise risk management

, Risk, Finance & Treasury

Tien jaar na de wereldwijde financiële crisis worden de winstgevendheid, solvabiliteit en veerkracht van banken op de proef gesteld door de Covid-19 crisis. Om deze nieuwe risico’s de baas te kunnen, moeten banken inspelen op out-of-the-box ondernemingsrisicobeheer en veerkracht.

Hoe wordt u een future-proof risk manager?

, Risk, Finance & Treasury

Veranderingen, disruptors, nieuwe regelgeving in de financiële sector: de functie van risk manager wordt met de dag diverser en uitdagender. Welke rol is er weggelegd voor de risk manager van de toekomst? Reken op Febelfin Academy om de uitdaging met u aan te gaan. We starten daarom met een nieuwe reeks opleidingen, specifiek in risicobeheer. Een heel aanbod staat voor u klaar!

Digitale GRC-tools: de geïntegreerde oplossing in een snel veranderende financiële wereld

, Risk, Finance & Treasury

De regelgeving en de veiligheidsrisico’s evolueren dag na dag. Voor de meeste bedrijven is het beheer ervan dan ook een enorme uitdaging. In onze nieuwste opleiding leert u hier alles over. Ontdek wat de voordelen zijn van oplossingen in Governance, Risk & Compliance (GRC). Zo kan u de risico’s binnen uw organisatie beperken en de kansen grijpen die de geïntegreerde technologie u te bieden heeft.

Niet-financiële risico’s: een groeiende uitdaging voor de banken?

, Risk, Finance & Treasury

Lange tijd werd de nadruk gelegd op krediet- en marktrisico’s, maar nu is er een verschuiving naar niet-financiële risico’s door veranderingen in de businessmodellen. Om deze nieuwe risico’s de baas te kunnen, moet het risicobeheer van banken grondig worden herzien. Onze nieuwe Masterclass in risk management legt de nadruk op de updates en de nieuwe uitdagingen in het niet-financiële risicobeheer.