1. Home › 
  2. › 
  3. Compliance & Audit

Artikels in de categorie Compliance & Audit

Compliance & Audit

Van stropers die boswachters inspireren… hackers verklappen hun geheimen in de nieuwe cybersecurity E-learning

, Compliance & Audit

‘Ontwikkel een innovatieve tool om onze medewerkers optimaal te wapenen tegen de toenemende gevaren van cybercriminaliteit op een snelle, aangename en vooral effectieve manier’ dat was de opdracht die we kregen vanuit de financiële sector om een basisopleiding cybersecurity op te zetten. In co-creatie met Instruxion, I-Force en de sector zelf kwam op die manier de nieuwe E-Learning ‘Cyber security: financial crimes and fraud in the digital age’ tot stand. We vragen aan Bart Corthouts, learning & development expert bij Febelfin Academy wat deze nieuwe E-learning inhoudt en wat we mogen verwachten.

Word een toonaangevende gatekeeper in de strijd tegen witwaspraktijken

, Compliance & Audit

Wist je dat alle financiële organisaties samen hebben bijgedragen tot de overmaak van meer dan de helft van de witwasdossiers aan het Belgisch gerecht in 2020? Waar dien je als financiële medewerker precies op te letten en hoe kan je frauduleuze praktijken opsporen? In onze nieuwste AML live webinar verneem je dat van Geert Delrue, onze expert in de strijd tegen witwasprakrijken en financiering van terrorisme.

Wees erbij op onze Compliance Days van 14 en 15 oktober!

, Compliance & Audit

Ben je een compliance professional of certified compliance officer? Dan ben je steeds op zoek naar gerichte topics van het compliance- en risicolandschap die jou kunnen ondersteunen in deze cruciale rol binnen de financiële wereld. Wij bieden een gepast antwoord met een 2-daagse ‘Compliance update’. Je verwerft tot 12 bijscholingspunten in compliance. Ontdek onze Compliance Days!

AML & KYC: hoe dit (niet) bespreekbaar maken met mijn klant?

, Compliance & Audit

Vanuit de Anti Money Laundering (AML) en Know your Customer (KYC) wetgeving is het belangrijk om over de vereiste gegevens te beschikken van jouw klanten en hun activiteiten. Maar hoe vraag je dergelijke informatie of verantwoordingsstukken aan je klant? Hoe pak je dit aan? Hoe vermijd je dat je de klant hiermee in het harnas jaagt? In onze nieuwste opleiding staan de relatie en het contact met jouw klanten centraal.

Bitcoins en crypto-assets: een regulerend kader is in de maak

, Compliance & Audit

Crypto-assets zoals Bitcoin duiken steeds vaker op in de actualiteit. Ze zijn razend populair bij beleggers en dagen het financiële stelsel steeds meer uit. Alhoewel crypto-assets voor velen nog niet zo lang geleden een onbekend fenomeen waren, kenden deze virtuele producten de laatste jaren een enorme opkomst. Hoe reageert de regelgever op dit fenomeen? En wat is de impact op financiële instellingen?