1. Home › 
  2. › 
  3. Private Banking & Asset management

Artikels in de categorie Private Banking & Asset management

Private Banking & Asset management

Van sparen naar beleggen… open je blik op beleggingsfondsen

, Private Banking & Asset management

Beleggen leeft. En dat is logisch want het zijn bijzondere tijden. Geopolitieke conflicten, klimaatuitdagingen en andere crisissen zorgen voor een hoge inflatie en dus waardevermindering van ons spaargeld. Beleggingsfondsen bieden een eenvoudige oplossing om de stap van sparen naar beleggen te zetten. Maar wat zijn beleggingsfondsen nu precies? We spraken hierover met Jeroen Somers van de Belgische Vereniging van Asset Managers (BEAMA), tevens docent bij Febelfin Academy.

Gestructureerde producten zijn weer hot!

, Private Banking & Asset management

De voorbije jaren was het heel stil rond gestructureerde producten met kapitaalbescherming. Nu de rente weer stijgt, grijpen steeds meer beleggers terug naar deze activaklasse. Wat moet u weten? We vroegen het aan Thomas Wulf van de Belgian Structured Products Association (BELSIPA) en Martin Haegheman van Febelfin Academy

Vastgoedprijzen in België : one way ticket to the sky?

, Private Banking & Asset management

Begin 2020 werd nog gevreesd voor een stagnatie of zelfs een daling van de vastgoedprijzen, maar het tegendeel is gebeurd: De prijzen zijn sterk gestegen. Soms lijkt het wel alsof die evolutie steeds sneller gaat en schier eindeloos is. Als bankier krijg je daarom wellicht geregeld de vraag van cliënten of het interessant kan zijn te beleggen in vastgoed.

De Belgische woningmarkt onder de loep

, Private Banking & Asset management

Waarom is het zo belangrijk om de woningmarkt rigoureus te volgen? En in welke mate wijken woningprijzen vandaag af van hun evenwichtsniveau? Tijdens onze nieuwe opleiding analyseren we het verloop van de woningprijzen en gaan we na of de Belgische markt overgewaardeerd is.