1. Home › 
  2. › 
  3. Community

Community

We streven ernaar jouw preferred learning partner te zijn. We ondersteunen financieel talent zo goed mogelijk en brengen zo onze sector dichter bij de maatschappij.

Maak kennis met de nieuwe generatie in finance 

Jong talent aantrekken

Een toekomst in de financiële sector? Bij veel jongeren ligt het niet meteen on top of mind.

​​​​​​​Banken zijn als werkgever een flink stuk van hun aantrekkingskracht verloren bij jongeren. Als opleidingsexpert voor de financiële sector willen we terug meer nieuwe talenten helpen aantrekken.

Daarom sloegen we de handen in elkaar met 15 Belgische hogescholen en lanceerden we de eerste editie van ‘The Fin Competition’ in september 2020.

Een co-creatie met de hogescholen

Het doel van de competitie is om meer jongeren te laten kiezen voor de studierichting bank- en financiewezen. Sinds de financiële crisis in 2009 maken steeds minder jonge mensen deze keuze. Ze opteren veel meer voor accountancy of makelaarschap. 

Febelfin Academy werkte samen met de docenten uit de betrokken richtingen een aantrekkelijk programma uit.

Met als ambitie voor onze sector: een instroom van young potentials met interesse voor digitalisering, duurzaamheid en risicobeheer.

Hoe werkt een bank nu precies? Waar zitten de risico's en waar kan ze geld mee verdienen? Kan de bank meerwaarde creëren voor haar aandeelhouders en voor haar personeel? De Fin Competition is een vernuftig online banksimulatiespel. Onze studenten Financie- en Verzekeringswezen dienen al hun kennis uit de kast te halen en toe te passen om hun interesse en inzicht in de bankwereld aan te scherpen.

Jeroen Peeters I Lector Corporate Finance I Karel de Grote Hogeschool

The Fin Competition

De competitie vond dit najaar plaats tussen 346 laatstejaarsstudenten uit de bachelor Bank- en Financiewezen.

Elke school organiseerde een eigen voorronde.

Tijdens de grote finale op 27 november 2020 was het dan de beurt aan het winnende team van elke school om te strijden voor de titel van de beste fictieve bank van België.

Het geheel gebeurde onder begeleiding van onze partner Cesim, en met behulp van onze eigen game master.

Online gaming

In essentie gaat het om een businessgame waarbij diverse teams van drie studenten een virtuele bank leiden en managementbeslissingen nemen. 

Gedurende 8 weken kropen de studenten als het ware in de huid van een bankier. Ze combineerden strategie, inzicht en beslissingen

Dat deden ze samen, met respect voor ieders mening. Dat opende ook hun blik naar sociale vaardigheden zoals probleemoplossend denken, in teamverband werken en verantwoordelijkheid opnemen.

Het initiatief sluit nauw aan bij de bekommernissen van de beleidsmakers, die het belang van digitalisering en duurzaamheid benadrukken. We kregen dan ook de steun van de vorige en huidige ministers van Financiën, Alexander De Croo en Vincent Van Peteghem. Die laatste zal de winnaars op het ministerie ontvangen en hen een unieke ervaring bezorgen!

And the winners are ​​​​​​​

Emma Maes, Mieke Vanderlinden en Elias Belkadhi van team Finbank van de Arteveldehogeschool hebben de overwinning in de wacht gesleept van de grote finale van The Fin Competition.

Wauw, wij hadden dit totaal niet verwacht, maar zijn super blij met onze winst van de Fin Competition. Wij zijn zeker warm gemaakt voor een job in de financiële sector!

Eerste reactie I Bekendmaking winnaars I Fin Competition 2020

De ambassadeurs

Het concept wordt duidelijk gesmaakt: 83% onder hen geeft aan dat het een toegevoegde waarde betekent voor hun studies en raden de competitie zeker aan!  

De businessgame zal dan ook volgend jaar herhaald worden. De scholen hebben intussen beslist om de wedstrijd in te passen in het curriculum.

Be the next generation of finance

De competitie wordt ondersteund door onze campagne "Be the Next Generation of Finance". We benadrukken de vele mogelijkheden en interessante, nieuwe rollen binnen onze sector en ontkrachten clichés à la ‘bankieren is old school’.

We tonen aan dat leren niet enkel plezant is maar dat er ook overal en altijd moet worden ingezet op leren. Want het leren begint pas echt als je start met werken.

Je moet nieuwsgierig blijven, kunnen samenwerken en met voortdurende verandering omgaan. Kiezen voor een job in finance biedt deze kansen!

AFTERMOVIE

De studenten in actie 

Bekijk onze aftermovie en herbeleef de hoogtepunten van de finale van de Fin Competition!

Benieuwd naar de volgende editie? 

Ontwikkeling

Hoe zetten we in op jouw professionele mobilteit? Krijg leerervaringen die jou klaarstomen voor morgen!