1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Community

Community

Febelfin Academy streeft ernaar uw preferred learning partner te zijn. U komt bij ons terecht op een opleidingsplek voor financiële professionals die gepassioneerd en bekwaam met hun job omgaan. Reken op ons om financïele kennis zo breed mogelijk te verspreiden en zo de bankwereld weer dichter bij de maatschappij te brengen.

Kennisdelen binnen onze sector

Sharing knowledge is powerful

We zien vandaag de dag dat kennis de voornaamste resource is geworden binnen organisaties. Door kennisuitwisseling kan een organisatie zich innovatief onderscheiden en toegevoegde waarde creëren.

Maar: kennis delen is ook een effectieve manier om samen te werken aan de toekomst van de financiële sector.

Together Event: Linking L&D professionals

Onze klanten steeds op de hoogte houden van wat er leeft in opleiding & finance, dat is onze prioriteit. We zijn ervan overtuigd dat we met die aanpak onze missie, Learning, key for evolution, blijven waarmaken.

Sinds 2018 stimuleert Febelfin Academy proactief een cultuur van kennisdeling door onder andere learning & development professionals samen te brengen.

Febelfin Academy organiseerde op 23 maart 2018 haar Together event waar L&D professionals konden brainstormen, info delen en kennis opdoen over de laatste trends in de learning business, samen met andere collega’s uit de financiële sector.

Jan Neels, Digital Learning Specialist bij Proximus, deelde er zijn ervaring over het succes van zijn project” Make your own digital learning” voor de Proximus Corporate University waarvoor hij in 2017 een prijs won als meest innovative digital learner.

Onze gastspreker aan het woord

Hoe Proximus slim inspeelt op e-learning

Onze ambitie met het project ‘Make your own digital learning’  was collega’s binnen de vijftien minuten digitale modules te laten maken. Ik wou hierbij het maken van een digitale module zo simpel houden als het maken van een selfie.

We wilden af van klassikale opleidingen en de ‘old school’ leercultuur. Dit project was de eerste stap naar een delende en lerende organisatie. 

jan-neels-5c80f27f22bd4

Jan Neels | Digital Learning Specialist  | Proximus

We moesten bovendien kennis vastleggen voor de toekomst. Bij die transitie konden we kiezen. Of we maakten alles voor onze mensen en schotelden het hen voor. Of we betrokken hen maximaal en leerden hen zelf modules maken. We kozen voor het tweede! 

We benaderden uiteraard de perfectie niet binnen het kwartier. Collega’s konden binnen deze tijdspanne hun eigen modules maken, verder geholpen door coaching. Mijn aanpak leverde een echte ‘boost’ op. Ambassadeurs die het hadden geleerd, maakten reclame en het principe verkocht zichzelf.

We kozen voor een systeem dat laagdrempelig was, dus eenvoudig en snel. Daarnaast moesten onze 14.000 collega’s het goedkoop kunnen gebruiken.

Terwijl ik vroeger als enige 40 modules per jaar maakte, realiseerden op een half jaar tijd liefst 70 ontwerpers samen zo’n 300 modules. Ik ben trots op mijn digitale learning-makers. Ze hebben met veel inzet een enorme hoeveelheid digitale content verspreid.

Mijn advies: laat mensen samenwerken, inspireer, stimuleer, begeleid en coach hen maar controleer hen niet. En aan diegenen die de inhoud maken: begin er niet alleen aan, maar doe het samen en met veel goesting!

De learning business & L&D verbinden is meer dan ooit de toekomst. Bedankt aan Febelfin Academy voor het organiseren van het Together event! Ik kon meteen aan de slag met de tips & tricks die we meekregen van Jan Neels over het digitaal leren.

Opleidingsverantwoordelijken | Together Event 2018

Financieel inzicht 

Masterclass in banking voor pers & politici

Het uitgangspunt van de masterclass in banking is het bijbrengen van een dieper financieel inzicht bij beleidsmakers en journalisten door hen een klassikale 1-daagse opleiding aan te bieden met enkele topsprekers die de financiële actualiteit toelichten. 

Op 11 oktober 2018 vond de opleiding plaats in onze lokalen. Met deze 4de editie wilden we de focus van het programma verleggen en meer toekomstgericht gaan kijken naar de uitdagingen en de risico’s waar de financiële wereld mee geconfronteerd wordt.

Wat betekende dit concreet? De masterclass focust nog altijd op hoe de banksector werkt en hoe risico’s er worden beheerd maar daarnaast zoomden we verder in op de digitale transformatie en de nieuwe risico’s. Zo werd de rol van fintechs in het financieel landschap besproken, hoe gaan banken samenwerken met deze start-ups om groei te realiseren. Daarnaast kwamen nieuwe maatschappelijke tendensen en hun impact op de sector aan bod.

We konden rekenen op uitmuntende sprekers, Koen Algoet, Head of Banking Supervision bij Nationale Bank van België, Tamar Joulia-Paris, Credit risk and in portfolio management en Dave Remue, Blockchain specialist bij B-Hive onder coördinatie van Freddy Van den Spiegel, Hoogleraar aan de faculteit Economische en Sociale Wetenschappen aan de VUB en Solvay Business School & voormalig Chief Economist bij Fortis.

Het was een heel leergierig publiek met boeiende en scherpe vragen. Dank aan Ann Vanlommel en Caroline Van Geel van Febelfin Academy voor de puike organisatie. Het was een genoegen digitale transformatie en fintech toe te lichten tijdens de masterclass in banking.

Guest Lecturer Dave Remue | Growth Catalyst, Fintech, Blockchain Lead I B-Hive

Beantwoordde deze masterclass aan de verwachtingen? 86% is de score die we kregen van een toch kritische doelgroep.

De deelnemers beoordeelden de opleiding van zeer goed tot uitstekend! De evaluaties tonen duidelijk aan dat de masterclass geapprecieerd werd. 

Heel wat nieuwigheden opgestoken. De masterclass geeft een duidelijk overzicht van hoe de bankwereld werkt.

Deelnemer I Masterclass in banking editie 2018

Uitstekend gestructureerde opleiding. Vlotte sprekers en goede duiding over de financiële actualiteit.

Deelnemer I Masterclass in banking editie 2018

People

Hoe zetten we in op uw talentontwikkeling? U bent de toekomst van de financiële sector!