1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Governance

Governance

De strijd tegen witwassen en terrorismefinanciering blijft razend actueel in de financiële wereld. Om deze strijd aan te gaan, moeten medewerkers in onze sector over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.

Kennis van AML een prioriteit

Focus op de anti-witwasreglementering

Het wettelijk kader over het Anti-Money Laundering (AML) beleid is de voorbije jaren in continue evolutie. Banken spelen een belangrijke, actieve rol in de strijd tegen witwaspraktijken en financiering van terrorisme.

De terreurdreiging en het gebruik van offshore-entiteiten hebben het belang van preventie nog meer in de spotlight geplaatst. Er worden daarbij hoge eisen gesteld aan zowel de banken als de toezichthouders en regelgevers.

Uitrol van een nieuwe opleiding

Redenen genoeg voor Febelfin Academy om de Belgische financiële organisaties te ondersteunen bij deze sectorbehoefte via de ontwikkeling van een nieuwe online opleiding.

We werkten hiervoor samen met het Regulatory & Compliance advisory services team van Deloitte.

Digital o'clock

Ons objectief is high impact learning realiseren: niet alleen kennen maar ook kunnen toepassen.

We ontwikkelden daarom 5 interactieve modules waarin theorie, oefeningen en cases met praktijkvoorbeelden aan bod komen.

De e-learning is gericht naar een breed publiek om uit te leggen wat de actieve rol van elke financiële medewerker concreet inhoudt in de strijd tegen witwaspraktijken en financiering van terrorisme. 

Reacties van enkele deelnemers

Naargelang de eigen specialisatie is het ideaal om te kunnen kiezen uit 4 modules zoals Corporate Banking, Private Banking, Beleggingsfondsen en Betalingsdiensten & Elektronisch Geld, die elk dieper ingaan op een concrete toepassing van de antiwitwaswet.

Deelnemer I De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT) toegepast op Corporate Banking - E-learning

Door deze e-learning heb ik een beter beeld van hoe ik complexe transacties effectiever kan opvolgen.

Deelnemer I De strijd tegen witwassen (AML) en terrorismefinanciering (CFT): algemene module en specifieke toepassingen - E-learning

De hele sector doet mee

Veilig en duurzaam bankieren maakt deel uit van de strategie van Febelfin.

Naar aanleiding hiervan benadrukte Febelfin Academy doorheen 2019 bij de Learning & Development verantwoordelijken alsook de Compliance Officers van de verschillende financiële organisaties het belang aan opleidingsbehoefte over AML bij hun medewerkers

 Met onze e-learning bereikten we op sectorniveau reeds een zeer mooi resultaat. To be continued in 2020!

Mooie resultaten​​​​​​​

We bereikten meer dan

60.000
personen

gespreid over

30
financiële
organisaties

Onze klant Argenta aan het woord

Het afgelopen jaar hebben meer dan 2000 van onze Argenta-medewerkers van het hoofdkantoor en het kantorennetwerk hun kennis over het antiwitwasbeleid opgefrist via de AML e-learning van Febelfin Academy. Op het digitale programma: interactieve, herkenbare cases om nog betere witwasoperaties te detecteren. Het resultaat liet niet op zich wachten. Een ​​algemeen bewustzijn binnen onze teams van de nieuwste evoluties, verplichtingen en gevoeligheden van deze regelgeving is voelbaar.

Sara Vermeersch I Senior Compliance Officer I Argenta

Onze medewerkers waren enthousiast over de praktische insteek en hands-on kennis van de training!

Marc Lauwers I CEO  I Argenta Bank- en Verzekeringsgroep NV

Zoekt u een opleiding over het antiwitwasbeleid voor uw medewerkers?