1. Home › 
  2. › 
  3. Alternatieve assets – hoe opbrengsten verhogen en portefeuillerisico spreiden

Alternatieve assets – hoe opbrengsten verhogen en portefeuillerisico spreiden

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Advanced
Type opleiding Klassikaal

Totale prijs *
Leden: € 510
Niet-leden: € 610
Partner BZB: € 510
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

  • Bank: 6 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 600.013

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Schrijf u in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

Niet beoogd

Vereiste voorkennis

Advanced level: biedt praktijkgerichte toepassingen op de reeds verworven theoretische kennis van de “basic level” opleidingen (uitdieping).

Extra voorkennis vereist: 

Een goede kennis van investeringsproducten is een vereiste om de cursus van alternatieve assets te volgen.

Het volgen van de algemene opleiding “Fundamenten van asset management” van Febelfin Academy kan voordelig zijn.  Dit is echter geen vereiste voor het volgen van de opleiding “alternatieve assets”.

Programma

Inhoud

Wettelijke/regelgevende aspecten worden behandeld in alle bovenstaande opleidingscomponenten in hun praktische context met behulp van relevante voorbeelden uit het echte leven (bv. product PRIIPs KIDs enz.)

Praktische informatie

Duurtijd: 1 dag opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Febelfin Academy, Aarlenstraat 80, 1040 Brussel.

Methodologie

Methodologie:

De opleiding zal worden gegeven als een gemengde opleiding in business/regelgeving met gebruikmaking van, in het eerste deel, standaard lessen ondersteund met power point presentaties.

In het interactieve deel wordt aan de deelnemers gevraagd om, indien mogelijk in kleine groepjes, hun eigen oordeel te vellen over een specifieke uitdaging in portefeuillebeheer, de oplossingen te bespreken met andere deelnemers en de facilitator en de resultaten voor te leggen aan de groep.

Type opleiding: Classroom

Tijdens onze opleidingen bieden we een combinatie aan van theorie en oefeningen. De cases, voorbeelden en oefeningen worden uit de dagelijkse praktijk gehaald of worden door uzelf aangebracht en vervolgens opgelost onder begeleiding van de trainer.

Opleidingsmateriaal: PowerPoint presentatie

De opleiding betreft de technische kennis m.b.t. de financiële producten in bank- en beleggingsdiensten overeenkomstig art. 7, §1, 1°, b en c van het K.B. van 1 juli 2006.