1. Home › 
  2. › 
  3. Storytelling: impact creëren met woord

Najaar 2020: Onze activiteiten aangepast aan de Covid-19 situatie

Onze najaarskalender is beschikbaar via onze website en ons leerplatform. Afhankelijk van het onderwerp zal deze klassikaal of digitaal doorgaan. Een nieuwe inschrijving? Bovenaan de opleidingsfiche staat aangegeven of de opleiding klassikaal of digitaal zal doorgaan. Ben je reeds ingeschreven en wil je te weten komen of jouw opleiding klassikaal of digitaal doorgaat? Log dan in op het leerplatform en raadpleeg “Mijn planning”. Laten we samen veilig leren in de 1,5 meter context. Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Storytelling: impact creëren met woord

Ik schrijf in op de interesselijst


Heb je al een keer Smells Like Teen Spirit van Nirvana meegezongen? Het is een van de meest populaire liedjes van de laatste decennia. Het staat steevast in de top 5 van beste liedjes ooit. Misschien zing je het steevast mee als je het op de radio hoort of onder de douche. Maar ken je de tekst van het liedje eigenlijk wel? Ook al is het nummer waanzinnig populair, het is tegelijkertijd ook een van de meest verkeerd gezongen liedjes. Mensen kennen de tekst van het liedje eigenlijk niet. Dat komt omdat de melodie voor ons belangrijker is dan de inhoud. En dat is niet alleen zo voor muziek, maar voor elke boodschap die we proberen over te brengen aan andere menen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de verpakking van een boodschap 3 keer meer impact heeft dan de inhoud ervan.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Niveau Basic
Type opleiding Online, Blended learning

Totale prijs *

Leden: € 460
Niet-leden: € 555
Partner BZB: € 460
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heeft u recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Geef ons uw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor u niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij u een nieuwe datum voor. Uw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die behoefte heeft om zijn presentatietechnieken naar een hoger niveau te tillen. 

Vereiste voorkennis

Basic level: er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze opleiding.

Programma

Inhoud

Introductie Story Telling

Eerste keer

  • Aan de hand van eigen topics brengen de deelnemers een aantal presentaties die (mits toestemming) opgenomen zullen worden. Dit is om later feedback te herbekijken en je eigen prestatie beter te kunnen beoordelen. De bedoeling is om tijdens de opleiding verder te werken op dit topic, met de structuren en technieken. Op die manier kan je je eigen evolutie zien en ook persoonlijke feedback van de coach krijgen.  

De psychologie van een publiek en/of jury

  • Je krijgt kort mee wat er in wetenschappelijk onderzoek werd aangetoond hoe gedrag en beslissingen van een publiek of jury werden beïnvloed. Daaruit volgen telkens ook concrete tips voor jezelf en je eigen verhaal.

Verhaalstructuur

  • Je krijgt een verhalenstructuur mee om jouw verhaal mee op te bouwen. Je plaatst je eigen tekst in deze structuur.

Charismatische technieken

  •  Je krijgt 12 technieken me waarvan is aangetoond dat ze meer impact hebben op een publiek hun oordeel en hun gedrag.

Comedy technieken

  •  Je enkele comedy technieken mee waar je mee kan experimenteren.

Toepassen op eigen verhaal

  •  Je past de technieken die je leerde toe op je eigen verhaal. De coach geeft mee suggesties en denkt mee na vanuit de technieken om je verhaal te versterken.

Presentatiemoment

  • Je brengt opnieuw je presentatie, maar dit keer in een sterk opgebouwd verhaal en met de geleerde technieken. Op deze manier kan je zelf het verschil met het begin ervaren. Bovendien krijg je nog persoonlijke feedback van de coach op jouw presentatie met laatste tips en tricks. Je krijgt de verhalenstructuur en technieken ook mee in een handige handout om later te blijven gebruiken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Duurtijd: 1 daagse opleiding

Uren: 9u-17u (6 lesuren per dag)

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden.

Standaard gaan onze opleidingen door te Febelfin Academy, Phoenix gebouw - Koning Albert II-laan 19 1210 Brussel, tenzij anders vermeld in de titel van de opleiding (zie bovenaan).

Gaat de opleiding door op een externe locatie? We verwijzen je graag door naar de FAQ:  https://www.febelfin-academy.be/nl/vragen/algemeen/waar-vindt-mijn-opleiding-plaats

Voorbereiding deelnemers: Log in op het leerplatform my.febelfin-academy.be om uw training voor te bereiden en het leermateriaal te downloaden.

Methodologie

Type opleiding: online, blended learning.

Tijdens onze interactieve opleidingen staan we zo dicht mogelijk bij de werkpraktijk van elke dag. De focus ligt op praktijktips, handige schema’s en herkenbare situaties of cases. Via praktische opdrachten in kleine groepjes wordt aan de deelnemers de mogelijkheid geboden om te reflecteren over bepaalde aspecten van het aangereikte topic. Na feedback van de groep en de trainer kunnen die eventueel verder uitgewerkt worden.

Opleidingsmateriaal:

  • PowerPoint presentatie (slides)

Docenten

Michaël Van Damme
Personal development