1. Home › 
 2. › 
 3. Adviesgesprekken in consumentenkredieten en hypothecaire kredieten

Update 18/11: Schrijf je veilig in voor ons hybride aanbod!

Febelfin Academy gaat resoluut hybride dit najaar! Examens in bank, verzekeringen en kredieten blijven doorgaan in onze lokalen, met respect voor alle veiligheidsmaatregelen. Al de opleidingen georganiseerd door en bij ons vinden digitaal plaats. Indien jouw FA opleiding of examen georganiseerd wordt door jouw werkgever, gelieve contact op te nemen met jouw opleidingsverantwoordelijke om na te gaan hoe deze plaatsvindt. Laten we samen veilig blijven leren. Alvast bedankt om onze richtlijnen na te leven en tot binnenkort!
Meer info hier

Adviesgesprekken in consumentenkredieten en hypothecaire kredieten

Ik schrijf in op de interesselijst


Een kredietgesprek, hoe klein of hoe groot ook, moet worden voorbereid. Deze praktische opleiding geeft u inzichten in de opbouw van een goed hypothecair en consumentenkredietgesprek en zet dit onmiddellijk om in de praktijk.

Deze opleiding heeft als doelstelling om:

Categorie Kredieten
Niveau Basic
Type opleiding Online, Blended learning

Totale prijs *

Leden: € 460
Niet-leden: € 555
Partner BZB: € 460
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heb je recht op subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Punten

 • Hypothecaire kredieten: 4 p/u
 • Consumentenkredieten: 4 p/u

Geregelde bijscholing

Examen/Bijscholing 500176 C + H bijscholing hypothecaire kredieten
500176 C + H bijscholing consumentenkredieten

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door verschillende doelgroepen:

 • Kredietbemiddelaars voor hypothecaire kredieten en voor consumentenkredieten, die kredietgesprekken voeren, zowel als verbonden agent, kredietmakelaar als subagent, zowel voor een VVD als een PCP.

Vereiste voorkennis

Basic level: onderricht vooral theoretische concepten om zo een algemeen overzicht bij te brengen (initiatie).

Programma

Inhoud

Voor deze opleiding vertrekken we vanuit de praktijk en behandelen we aan de hand van praktische cases volgende theoretische aspecten:

 • Hoe de precontractuele informatie bezorgen;
 • Hoe de behoeften van de klant ontdekken en beantwoorden met de beste oplossing;
 • Hoe passende toelichtingen verstrekken;
 • Hoe het JKP kunnen verklaren aan de klant en plaatsen naast de totale kosten;
 • Hoe de SECCI en de ESIS toelichten aan de klant

'Oefening baart kunst'! In deze optiek worden de verschillende fases van een gesprek, uitgaand van de wettelijke voorschriften, omgezet in de praktijk. Via actieve rollenspellen leert u alles praktisch toe te passen zodat u bij uw volgend kredietgesprek sterker in uw schoenen staat.

Praktische informatie

Duurtijd: 1 daagse opleiding (6 lesuren)

Uren: 9u-17u

Plaats: Deze opleiding zal online gegeven worden

Extra informatie:

Hoe start je de webinar vlot op? Je ontvangt een login en een wachtwoord per e-mail om toegang te krijgen tot ons platform. In het platform vind je een link. Door op de geplande datum te klikken start de webinar via Webex. 
Om bijscholingspunten te behalen is het belangrijk om met je eigen naam in te loggen, de volledige trainingsdag te volgen en de door de trainer voorgestelde vragen te beantwoorden. Volg de opleiding niet met meerdere personen via eenzelfde pc.

Voorbereiding deelnemers: Log in op het leerplatform my.febelfin-academy.be om uw training voor te bereiden en het leermateriaal te downloaden. Voorafgaandelijk aan de opleiding bezorgt de deelnemer het overzicht van de precontractuele informatie die aan een klant wordt overhandigd, samen met een ESIS.

Methodologie

Type opleiding: 
Tijdens Live Webinars zie je de presentatie en de trainer live via jouw scherm. Je kunt met de trainer communiceren en vragen stellen.

Opleidingsmateriaal:

 • PowerPoint Presentatie
 • Live Video
 • Werkboek

Docenten

Michel Van Loo
Credits