1. Home › 
  2. The Fin Challenge

The Fin Challenge

De financiële sector heeft het niet onder de markt om de juiste talenten aan te trekken, op te leiden en aan boord te houden. Febelfin en Febelfin Academy slaan de handen in elkaar en helpen u “the war for talent” te winnen.

Wat is het doel van de The Fin Challenge?

Het doel van "The Fin Challenge" is om creatieve oplossingen te bedenken voor 4 grote uitdagingen rond talent tijdens een tweedaagse bootcamp:

Hoe kan de financiële sector de concurrentie aangaan met 'hippe' spelers uit de farmaceutica, media, IT & technologie?

Er is een revolutie gaande in de financiële sector. Onze huidige high-potentials zullen zich levenslang moeten bijscholen om hun potentieel te behouden.

Onze sector investeert voortdurend in haar medewerkers. Hoe houden we onze grootste talenten bij ons en voorkomen we dat ze weggekaapt worden.

De bestaande workforce is groot en divers. Over welke (verborgen) talenten beschikken we en hoe zetten we deze in?

Wie kan deelnemen aan The Fin Challenge?

The Fin Challenge is daarom op zoek naar enthousiastelingen binnen de Belgische financiële sector die willen helpen om deze problemen het hoofd te bieden. Ongeacht functie, diploma, werkgever: iedereen is welkom. 

Hoe deelnemen?

De werkgever selecteert maximum 5 medewerkers om deel te nemen aan The Fin Challenge. Deelname is gratis.

De werkgever bezorgt persoonsgegevens, e-mailadres en functie aan co@febelfin-academy.be

Hoe worden de uiteindelijke deelnemers geselecteerd?

Alle aanmeldingen krijgen een korte vragenlijst toegestuurd die pijlt naar interesse en motivatie. Uit alle inzendingen selecteren Febelfin Academy en The Forge 50 deelnemers. De selectie gebeurt op basis van motivatie en diversiteit. Deze 50 deelnemers ontvangen een golden ticket om deel te nemen aan The Fin Challenge.

Hoe verloopt The Fin Challenge?

Elke deelnemer kiest individueel rond welk thema hij of zij wil werken. Op basis van deze keuze worden de teams zo divers mogelijk samengesteld. Dat betekent dat een team samengesteld zal zijn uit deelnemers komende uit verschillende banken.

Op 5 september organiseren we in de voormiddag een kick-off waarbij kennis gemaakt kan worden met de andere deelnemers. De 4 uitdagingen worden dan ook breder toegelicht.

Op 12 en 13 september vindt The Fin Challenge plaats. In de namiddag van 13 september pitchen alle teams hun voorstel voor een jury.

De jury selecteert het winnende idee.

U werkt rond 1 van de hierboven beschreven thema's. De oplossing die u met uw team bedenkt kan werkelijk alle vormen aannemen: een reclamecampagne, een app voor smartphones, een opleidingsproject, etc. U staat er uiteraard niet alleen voor tijdens deze bootcamp. The Forge, spin-off van de Ugent en expert in innovatie, begeleidt u tijdens deze tweedaagse.

Als afsluiter van The Fin Challenge zal elk team zijn voorstel mogen toelichten voor een jury. Deze divers samengestelde jury houdt rekening met de mate van innovatie, uitwerkbaarheid en de presentatie.


Wat krijgt de winnaar?

Het winnende team krijgt een trip (inclusief vervoer en verblijf) naar het Festival of Work 2020 in Londen aangeboden.

Waarom als instelling deelnemen?