1. Home › 
  2. The Fin Challenge

The Fin Challenge

Als je morgen aan een willekeurige collega vraagt wat het grootste obstakel is in zij/haar dagelijkse job, wat zal die dan antwoorden? Juist: alles wat te maken heeft met AML, regelgeving en compliance.

En begrijpelijk, compliance regels maken het voor onze sector ingewikkeld. Het vertraagt de business en de procedures die we moeten volgen zijn complex. Tegelijkertijd verwacht de regelgever wel dat wij haar regels secuur toepassen. Onze front-office en back-office medewerkers moeten hun beste speurderskwaliteiten naar boven halen. Zoals een detective met de nodige precisie een plaats delict moet ontleden, zo vraagt de regelgever dat onze medewerkers met eenzelfde nauwkeurigheid de geldstromen van de klanten gaan analyseren, rapporteren en bewaren

We zitten in onze sector met andere woorden met een “Damned if you do, damned if you don’t” situatie.

Hier willen we iets aan doen en daarom organiseert Febelfin Academy dit jaar voor de tweede maal een Fin Challenge met deze keer als thema ‘Compliance’. De uitdaging? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat alle medewerkers in onze sector de compliance regelgeving liefdevol gaan omarmen.

Wie kan deelnemen aan The Fin Challenge?

Idealiter komen deze collega’s uit verschillende regionen van de bank: front-office medewerkers, maar evenzeer van legal, risk, marketing, hr, … . Ervaren/onervaren, mannelijk/vrouwelijk, bedienden/kader/directie. Hoe diverser, hoe beter, de enige voorwaarde is dat de deelnemers er zelf zin in hebben om samen naar gemeenschappelijke oplossingen te zoeken voor deze sectorbrede uitdaging. Een kennis van de compliance regelgeving is geen vereiste.

Praktische informatie:

Dag 1: 10/09/2021 van 09u00 tot 12u00

Dag 2: 16/09/2021 van 09u00 tot 17u00

Dag 3: 17/09/2021 van 09u00 tot 19u00 (inclusief receptie)

Hoe deelnemen?

De werkgever selecteert maximum 5 medewerkers om deel te nemen aan The Fin Challenge. Deelname is gratis.

De werkgever bezorgt persoonsgegevens, e-mailadres en functie aan co@febelfin-academy.be

Hoe verloopt The Fin Challenge?

Je krijgt de unieke gelegenheid om samen met anderen uit onze sector gedurende 2,5 dagen deze uitdaging aan te pakken. Gewapend met een scalpel en vergrootglas ga je aan de slag om de essentie van de uitdaging te ontleden en je oplossing voor te stellen. Maar we laten je niet zomaar over aan hun lot. Je krijgt een actieve coaching in leren brainstorm-, selectie- en presentatietechnieken waarmee je niet alleen tijdens deze challenge voordeel doet maar op lange termijn kan blijven gebruiken en toepassen in je dagelijkse werk.

Een professionele jury selecteert op het einde het winnende idee en team. Alle ideeën worden bovendien verzameld in een white paper waar zowel de financiële sector als elke individuele bank mee aan de slag zal kunnen gaan.

Waarom als instelling deelnemen?

Fin Challenge Aftermovie 2019: