1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Federal Learning Account

Voor de bijscholingscyclus die eindigt op 31 december 2023 kan je makkelijk de ‘bijscholingspunten’ (lees voortaan als ‘bijscholingsuren’) afleiden door per bijscholingsdomein de som te maken van de algemene en sectorspecifieke uren. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze FAQ.

Federal Learning Account

Op 1 december 2023 werd de wet over de oprichting, de toepassingsmodaliteiten en het gebruik van de Federal Learning Account (FLA) gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

FIN UPDATE 1 - 16/02/2024, 9u tot 12u

Op 1 december 2023 werd de wet over de oprichting, de toepassingsmodaliteiten en het gebruik van de Federal Learning Account (FLA) gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

De FLA is een applicatie die een overzicht biedt van de opleidingsrechten en -plichten van respectievelijk werknemers en werkgevers.

Het systeem treedt in werking op 1 april 2024 en wordt beheerd door Sigedis, data-beheerder binnen de sociale zekerheid.

Maar wat moet je als opleidingsverantwoordelijke nu precies weten over de FLA en hoe moet je hiermee op 1 april 2024 concreet aan de slag?

Tijdens de FIN UPDATE geven wij je als opleidingsorganisator alvast meer informatie over:

Om te weten welke vragen je hebt bij de FLA en welke uitdagingen je in dit verband ervaart vragen we je vooraf deze korte enquête in te vullen voor 24 januari 2024. Deze enquête is een voorwaarde voor een geslaagde Fin Update.

PRAKTISCH

▶️ ​​​​​​​INSCHRIJVING via retour mail aan ingrid.goris@febelfin-academy. Vergeet zeker niet te vermelden voor welke sessie je inschrijft én om de enquête in te vullen voor 24 januari 2024. De eerste 25 inschrijvingen worden weerhouden.

Download "be staatsblad moniteur" (. PDF)