1. Home › 
 2. › 
 3. Fin Day: Wat betekent duurzaamheid voor jouw carrière in de financiële sector?

Voor de bijscholingscyclus die eindigt op 31 december 2023 kan je makkelijk de ‘bijscholingspunten’ (lees voortaan als ‘bijscholingsuren’) afleiden door per bijscholingsdomein de som te maken van de algemene en sectorspecifieke uren. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze FAQ.

Fin Day: Wat betekent duurzaamheid voor jouw carrière in de financiële sector?

Ik schrijf in op de interesselijst

Tijdens deze Fin Day focussen we op de impact van ESG en duurzaamheid in de financiële sector. Wat zijn de uitdagingen voor de sector en diens werknemers, welke nieuwe rollen ontstaan hierdoor en welke vaardigheden zijn nodig om hiermee om te gaan

Klanten van financiële instellingen verwachten dat men deze duurzaamheid serieus neemt, een duurzaam beleid voert en actief bijdraagt aan een duurzame toekomst. Dit kan betekenen dat zij eisen stellen aan de manier waarop banken de eigen impact verminderen, duurzame investeringsmogelijkheden aanbieden en zich engageren voor duurzame doelen.

Het integreren van duurzaamheid in de praktijk en het beleid van banken kan een invloed hebben op de werkgelegenheid binnen onze sector. Er kunnen nieuwe jobs gecreëerd worden voor medewerkers die duurzame investeringen aanbieden. Bovendien kan het integreren van duurzaamheid in het eigen beleid leiden tot het aanstellen van medewerkers die zich bezighouden met het implementeren en beheren van duurzaamheidsmaatregelen.

Bestaande jobs kunnen óók een nieuwe invulling krijgen. Door nadrukkelijk in te zetten op duurzaamheid, kan het voor sommige medewerkers nodig zijn om hun vaardigheden en kennis te updaten.

Ben jij benieuwd welke impact het duurzaamheidsverhaal kan hebben op jouw job? Dan is deze Fin Day voor jou!

 

Niveau Basic
Leervorm Klassikale opleiding

Totale prijs *

Leden: € 300
Niet-leden: € 330
Partners/ BZB: € 300
Incompany: op maat, prijzen op aanvraag

* Heb je recht op een tegemoetkoming of subsidies?
* Prijs: prestatie in het kader van permanente beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW

Bijscholingsuren Bank: 2u algemeen
Verzekeringen: 2u algemeen
Consumentenkrediet: 2u algemeen
Hypothecair krediet: 2u algemeen
Compliance: 2u

Bijscholing

Geef ons jouw interesse door indien er geen datum beschikbaar is, de geplande datum voor je niet past en/of deze sessie volzet is. Van zodra een vijftal personen ingeschreven zijn op de interesselijst stellen wij jou een nieuwe datum voor. Jouw inschrijving op de interesselijst is kosteloos en zonder enige verplichting.

Ik schrijf in op de interesselijst

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die tewerkgesteld is binnen de financiële sector en meer wil weten over de impact van ESG op hun job.

Vereiste voorkennis

Personal development opleiding: deze opleiding vereist geen specifieke voorkennis.

Programma

INHOUD

 • Wat is duurzaamheid ?
 • Waarom is duurzaamheid belangrijk?
 • Welke impact zal het duurzaamheidsverhaal hebben op de financiële sector in de komende jaren? 
 • De “duurzame” bank, hype of mythe ?
 • Visie vanuit de bank, klanten, aandeelhouders en medewerkers
 • Impact op de functies binnen de financiële wereld

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Duurtijd: 2 uur
 • Uren: 10:00 tot 12:00
 • Locatie: Auditorium KBC – Havenlaan 2, Sint-Jans-Molenbeek

Methodologie

Een ‘Klassikale opleiding’ volg je in groep. Je bent samen met de andere deelnemers en de docent aanwezig op een afgesproken tijdstip in hetzelfde leslokaal. Er is mogelijkheid tot interactie en feedback, zowel van de deelnemers naar de docent toe als omgekeerd. Het lesmateriaal bestaat als basis uit een presentatie via het MyFA leerplatform , aangevuld met diversen zoals (digitale syllabus, presentatie, audiovisuele fragmenten, …).Opleidingsmateriaal: PowerPoint-presentatie (slides)

Docenten

Jonas Schroyens
Durability