1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. › 
  5. › 
  6. Bestuur

Bestuur

In 2023 werd het FSMA bijscholingsreglement aangepast. Om onze deelnemers en opleidingsverantwoordelijken zo goed mogelijk te ondersteunen bij de organisatie van hun bijscholing voerde Febelfin Academy deze aanpassingen meteen proactief door voor het volledige opleidingsaanbod

Website en leerplatform MyFA waren vanaf mid november klaar om de overgang naar het nieuwe systeem op 1 januari 2024 zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Er werden ook infosessies georganiseerd.

De meest in het oog springende verandering was de overgang van ‘bijscholingspunten’ naar ‘algemene en specifieke bijscholingsuren’ voor wat betreft de 3 gereglementeerde bemiddelingsactiviteiten.

Algemene bijscholingsuren worden toegekend na het volgen van een algemene bijscholingsopleiding. Dit zijn opleidingen met een brede reikwijdte die betrekking hebben op twee of meerdere gereglementeerde activiteiten en in gelijke mate relevant zijn voor deze activiteiten. Algemene bijscholingsopleidingen komen in aanmerking voor de cumul van bijscholingen.

Sectorspecifieke bijscholingsuren worden toegekend na het volgen van een sectorspecifieke opleiding. Dit zijn opleidingen die betrekking hebben op één enkele gereglementeerde activiteit. Sectorspecifieke bijscholingsopleidingen komen niet in aanmerking komen voor de cumul van bijscholingen.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze FAQ