1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Wees erbij op onze Compliance Days van 14 en 15 oktober!

Wees erbij op onze Compliance Days van 14 en 15 oktober!

, Compliance & Audit

Ben je een compliance professional of certified compliance officer? Dan ben je steeds op zoek naar gerichte topics van het compliance- en risicolandschap die jou kunnen ondersteunen in deze cruciale rol binnen de financiële wereld. Wij bieden een gepast antwoord met een 2-daagse ‘Compliance update’. Je verwerft tot 12 bijscholingspunten in compliance. Ontdek onze Compliance Days!

Het programma is volledig aangepast aan jouw specifieke functie en verantwoordelijkheden. We focussen op de actuele uitdagingen waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd. Het is tevens een ideaal netwerkmoment met mensen uit jouw sector.

Op het programma

De trainingscyclus met meer dan 10 workshops op 2 dagen biedt een praktische en diepgaande ervaring voor compliance professionals die in een minimale tijdspanne maximale kennis willen opdoen over de belangrijke wijzigingen en nieuwigheden in hun rol als compliance officer.

Je krijgt:

  • een mix van content en methodologie met verschillende topics
  • een dubbele invalshoek: een bank- én verzekeringsperspectief
  • 12 punten/uren bijscholing in compliance (6 per dag)
  • de mogelijkheid om de opleiding modulair te volgen
  • een panel van ervaren experten en niche gastsprekers in samenwerking met onze partners waaronder de FSMA, de NBB en Deloitte​​​​​​​

Onze experts bieden deelnemers een overzicht van de meest relevante compliance-onderwerpen, van de macro-economische vooruitzichten, nieuwe regelgeving tot het beheer van de compliance functie. Hier wordt gekeken naar regelgeving maar ook naar duurzaamheid en ethiek. Zijn ESG, SFDR, MIFID, IDD, AML, Cryptocurrencies … top of mind? 

Verneem tijdens de workshops de laatste ontwikkelingen hierin en bereid je voor op toekomstige uitdagingen. Het thema “Operational Resilience” zal jouw veerkracht als Compliance Officer alvast aanscherpen. 

De workshops worden in het Engels gegeven en komen in aanmerking komen voor jouw bijscholingsverplichting. Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in!

Met een internationale dimensie

Onze Compliance Days bieden jou bovendien een internationale visie dankzij de samenwerking met het internationaal “Deloitte Centre for Regulatory Strategy, EMEA”.  Het “Centre for Regulatory Strategy” is een bron van kritisch inzicht en advies, bedoeld om compliance officers te helpen op veranderingen te anticiperen en met vertrouwen te reageren op de strategische en totale impact van nationaal en internationaal regelgevingsbeleid.

Onze Compliance Days? Jouw jaarlijkse afspraak op 14 en 15 oktober!

Enkele getuigenissen

Het volgen van deze Compliance Days was voor mij een échte toegevoegde waarde. De verschillende workshops peilen naar de verwachtingen van de Belgische regelgevers en maken het mogelijk om "best practices" te delen met betrekking tot de juiste uitoefening van de Compliance-functie. We staan immers voor dezelfde uitdagingen en hebben een rol op te nemen die in dienst staat van de bredere samenleving. Dit programma wakkert dan ook een waardevol samenhorigsheidsgevoel aan.

Pierre-Emmanuel Boivin I Head of Compliance Belgium I CANDRIAM Belgium - Deelnemer Compliance Days 2020

De Belgische compliance community mag zich verheugen met dit nieuw initiatief als aanvulling op de reeds bestaande bijscholingen. De eerste editie van de Compliance Days georganiseerd door Febelfin Academy was duidelijk een succes: een volle zaal ondanks de coronatijden, een indrukwekkend panel met sprekers van institutionele, consultancy- of regelgevende kant, en heel wat interactie zijn elementen die hebben gezorgd voor een succesvol programma dat voor herhaling vatbaar is!

Opleiding & Finance: what's new?

martin

Leasing en de circulaire economie? Een win-win!

Hoe brengt de leasingsector de circulaire economie een stapje dichterbij? Verneem er alles over op ...

Lees meer

mieke

De essentials van de financiële wereld in een vernieuwd digitaal formaat

Nieuw in de financiële sector? Een grondige kennis van de bankwereld is waar je naar op zoek bent. ...

Lees meer

CVE-20210113-Febelfin academy-105

6-daagse Executive opleidingstraject: De rol van bestuurders in de financiële wereld van morgen

Een goed beleid vereist competente bestuurders. In de financiële sector, naast de risico's van het b...

Lees meer