1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. De essentials van de financiële wereld in een vernieuwd digitaal formaat

De essentials van de financiële wereld in een vernieuwd digitaal formaat

, Retail Banking

Nieuw in de financiële sector? Een grondige kennis van de bankwereld is waar je naar op zoek bent. Al langer actief in een specifieke bankfunctie? Dan wens je ongetwijfeld je horizon te verbreden. Met onze vernieuwde versie van deze e-learning wordt de financiële wereld voor jou ontrafeld. En krijg je bovendien bijscholingspunten. Ontdek onze interactieve e-learning!

De herziene editie van de e-learning “Introductie tot de financiële wereld” biedt jou een uitgebreid inzicht in het bankwezen en geeft actuele informatie over de ingrijpende hervormingen van de regelgeving en de bankstructuren.

The essentials

Deze e-learning behandelt zowel theoretische als toegepaste onderwerpen met betrekking tot de banksector, met tal van voorbeelden en de bredere internationale context. Vertrekkend vanuit de rol van de banken en het geld worden de bankproducten en -diensten toegelicht. Van spaarrekening tot warrant, van debetkaart tot hypothecair krediet, je leert de essentiële begrippen en werking. 

Deep dive ​​​​​​​

We nemen je mee in de wereld van bankbeheer, bankrisico’s en risicobeheer. Hierbij is een belangrijke rol toegekend aan het prudentieel toezicht, gericht op de soliditeit van financiële ondernemingen en de stabiliteit van het financiële stelsel. We bespreken uitgebreid de organisaties en hun rol hierin. 

Toegankelijk voor iedereen

De e-learning is georganiseerd in vijf interactieve modules met theorie, oefeningen en casussen. 

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die een algemene kennis wenst te bekomen over de activiteiten, producten en organisatie van een bank. We maken je tevens vertrouwd met het regelgevend kader.

Deze opleiding kan dienen als voorstudie bij een meer gevorderde of gespecialiseerde opleiding in een bepaalde materie of als brede algemene kennisverwerving van het bankwezen op zich. Op je eigen ritme verwerf je de kennis en indien gewenst kan je de e-learning afsluiten met een test in het kader van bijscholingspunten. 

Ontdek deze interactieve e-learning!

Opleiding & Finance: what's new?

CVE-20210113-Febelfin academy-047

Volg onze bijscholing in levensverzekeringen van de 3de en 4de pijler op eigen ritme

Je klanten correct informeren over de levensverzekeringen van de 3de en 4de pijler? Met onze opleidi...

Lees meer

CVE-20200907-Febelfin-174

Analyse van de vastgoedmarkt in België met onze nieuwe hybride opleiding

Welke factoren moeten we in het oog houden? Meer hierover in onze nieuwste opleiding over de drivers...

Lees meer

CVE-20210113-Febelfin academy-150 (2)

Volg onze laatste update op het vlak van erfrecht en vermogensplanning

Interesse in onze live webinar rond erven en schenken? Schrijf je dan snel in voor deze halve dag op...

Lees meer