1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Digitale GRC-tools: de geïntegreerde oplossing in een snel veranderende financiële wereld

Digitale GRC-tools: de geïntegreerde oplossing in een snel veranderende financiële wereld

, Risk, Finance & Treasury

De regelgeving en de veiligheidsrisico’s evolueren dag na dag. Voor de meeste bedrijven is het beheer ervan dan ook een enorme uitdaging. In onze nieuwste opleiding leert u hier alles over. Ontdek wat de voordelen zijn van oplossingen in Governance, Risk & Compliance (GRC). Zo kan u de risico’s binnen uw organisatie beperken en de kansen grijpen die de geïntegreerde technologie u te bieden heeft.

Governance, Risk & Compliance (GRC) is een overkoepelende term die een brede lading dekt. GRC laat u toe om doelstellingen te bereiken op een effectieve en efficiënte manier ondanks alle risico’s en onzekerheden.

Door de financiële crisis is GRC zelfs nog belangrijker geworden, wat vraagt om een hernieuwde en pragmatische benadering.

In dit artikel bespreken we hoe een geïntegreerde visie op Governance, Risk & Compliance en ondersteunende digitale tools kan leiden tot een onafgebroken beveiliging, lagere compliancekosten en procesverbeteringen binnen uw financiële organisatie.

De behoefte aan een 360°-visie

De afgelopen 10 jaar hebben organisaties en overheidsinstellingen ambitieuze programma’s inzake risicobeheer ingevoerd. Ze hebben hun processen voor governance- en risicobeheer geleidelijk vormgegeven en ondersteunende tools ontwikkeld om te beantwoorden aan nationale en internationale reguleringen en marktpraktijken of om hun concurrenten een stap voor te blijven. Dankzij deze oplossingen is het risicobeheer versterkt, zijn de methodes op elkaar afgestemd en verloopt de verslaggeving automatisch.

Deze oplossingen werden echter vaak afzonderlijk en per sector ingevoerd (operationele risico’s, interne controle, audit, IT-risico’s), vandaar dat die slechts gedeeltelijk werken. De behoefte aan een 360°-visie van de belangrijkste risico’s voor een organisatie wordt dan ook zelden ingevuld, tenzij de organisatie een grootschalige en tijdrovende herziening doorvoert.

Impact

Omdat GRC-beheer een impact heeft op diverse activiteitendomeinen van een organisatie moeten deze oplossingen heel nauw aansluiten bij deze domeinen. Een consistente risicobeheeromgeving in alle lagen van de organisatie zal bescherming bieden tegen verlies, nieuwe groeikansen aan het licht brengen en de kwaliteit van de operationele uitvoering verbeteren.

Door inzicht te verwerven in de unieke bedrijfs- en compliancerisico’s van uw organisatie en uw personeel, processen en technologieën daar dan op af te stemmen, hebt u de sleutel in handen tot een risico- en controle-organisatie met een toegevoegde waarde die zich kan aanpassen aan de veranderende regelgeving.

Digitaal up to date

Naarmate de technologieën evolueren, moet uw organisatie ervoor zorgen dat uw digitale tools de risico’s correct blijven beheren en ook cyberaanvallen kunnen opsporen en afweren.

Een specifieke GRC-oplossing zou een cruciaal element moeten zijn in de risico- en controlestructuur van elke organisatie. Organisaties die gebruik maken van verouderde of handmatige tools hebben een duidelijk nadeel.

Opleiding

Ontdek in onze nieuwste opleiding de waarde van GRC-oplossingen en welke impact ze kunnen hebben binnen uw organisatie op het vlak van geïntegreerd risicobeheer. Naast de theoretische kaders gebruiken we ook praktische voorbeelden om de huidige situatie en de toepassing te bespreken. Daarnaast werpen we ook een blik op de toekomst.

Governance, Risk and Compliance (GRC) & how digital can help

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

Evoluties in betalingsverkeer, wat moet je weten?

Nieuwe regelgeving, technologische innovaties, veranderende consumentenverwachtingen en economische ...

Lees meer

Goed nieuws voor Flex Package abonnementshouders!

Onze Flex Package abonnementsformules werden uitgebreid. Je kan nu zo goed als alle ‘basic’ en ‘adva...

Lees meer

Febelfin Academy annual survey 2024: nieuwe conclusies over leren in de financiële sector.

Iedereen leert anders en in functie van eigen doelstellingen. Betrokkenheid van leidinggevenden verh...

Lees meer