1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Leasing en de circulaire economie? Een win-win!

Voor de bijscholingscyclus die eindigt op 31/12/2023 kan je makkelijk de ‘bijscholingspunten’ (lees voortaan als ‘bijscholingsuren’) afleiden door per bijscholingsdomein de som te maken van de algemene en sectorspecifieke uren.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze FAQ.

Leasing en de circulaire economie? Een win-win!

, Retail Banking

Hoe brengt de leasingsector de circulaire economie een stapje dichterbij? Verneem er alles over op 17 november, in samenwerking met Vlaanderen Circulair OVAM. En engageer je mee voor een vlottere financiering van circulaire projecten. Volg onze klassikale workshop van een halve dag!

We leven in een lineaire wegwerpmaatschappij. Het beproefde recept? Je neemt grondstoffen, je maakt een product en je gooit het weer weg. En toch beweegt er iets: in plaats van producten af te danken, recycleren we ze, geven we ze door, knappen we ze op, … Kortom: lineair wordt circulair. 

Evolueren naar een circulaire economie dankzij het leasing model

De kans is groot dat je in de toekomst veel vaker zal betalen voor het gebruik van een goed of dienst dan voor het bezit ervan. Iets wat we vandaag al zien bij het gebruik van deelwagens en -fietsen en verschillende streamingplatformen.

In die transitie moeten we ook de financiering van onze producten onder de loep nemen. Leasing – een investeringsvorm waarbij het gebruik, en niet het bezit, van goederen centraal staat – kan een mooi alternatief zijn voor het traditionele koop-verkoop model.

Door hun jarenlange ervaring beschikken leasingmaatschappijen vandaag al over heel wat geschikte en beproefde financiële oplossingen om de switch van bezit naar gebruik mogelijk te maken. Daarom onderzocht de Belgische Leasingvereniging hoe leasing een rol kan spelen in de ontwikkeling van de circulaire economie.

Charter

Het resultaat is een charter dat in juni werd ondertekend en waarin de leasingsector zich engageert om de ontwikkeling van de circulaire economie te helpen versnellen. Door drie algemene voorwaarden voorop te stellen, wil de sector ervoor zorgen dat ondernemers, op zoek naar financiering voor een circulair project, sneller groen licht krijgen. Zo brengt de leasingsector de circulaire economie een stapje dichterbij. 

In onze nieuwste ééndaagse opleiding in samenwerking met Vlaanderen Circulair OVAM verdiep je je helemaal in de wereld van de circulaire economie en de rol van leasing.

Verneem er alles over op 17 november tijdens een halve dag klassikale workshop!

Opleiding & Finance: what's new?

Wanneer artificiële intelligentie té slim is… of niet slim genoeg?

AI is de voorbije jaren in een stroomversnelling terecht gekomen, en de EU is volop bezig met de voo...

Lees meer

Van stropers die boswachters inspireren… hackers verklappen hun geheimen in de nieuwe cybersecurity E-learning

‘Ontwikkel een innovatieve tool om onze medewerkers optimaal te wapenen tegen de toenemende gevaren ...

Lees meer

Gestructureerde producten zijn weer hot!

De voorbije jaren was het heel stil rond gestructureerde producten met kapitaalbescherming. Nu de re...

Lees meer