1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Hoe wordt u een future-proof risk manager?

Hoe wordt u een future-proof risk manager?

, Risk, Finance & Treasury

Veranderingen, disruptors, nieuwe regelgeving in de financiële sector: de functie van risk manager wordt met de dag diverser en uitdagender. Welke rol is er weggelegd voor de risk manager van de toekomst? Reken op Febelfin Academy om de uitdaging met u aan te gaan. We starten daarom met een nieuwe reeks opleidingen, specifiek in risicobeheer. Een heel aanbod staat voor u klaar!

De risk manager van de (nabije) toekomst zal er één zijn die de buitenwereld naar binnen haalt en één die veel meer de facilitator en educator is van het risk management proces om zo te ondersteunen bij het voorbereiden van het besluitvormingsproces binnen uw bedrijf.

Een verandermanager die een balans weet te vinden tussen risico’s beheersen en het bewust nemen van risico’s om doelstellingen te realiseren. Waarbij communicatie, transparantie en awareness een belangrijke rol spelen.

Bedrijven krijgen steeds meer te maken met risico’s die van buiten de organisatie komen of die van strategische aard zijn. Innovaties als Blockchain, Fintech en Insurtech zorgen voor nieuwe uitdagingen om de continuïteit van organisaties te waarborgen en hun activiteiten dienen hierop te worden afgestemd.

Noodzakelijk is om uw omgeving te betrekken, zowel intern als extern en integraal te kijken naar vraagstukken om de ambities en doelstellingen van uw organisatie waar te maken. Waarbij de statement “everyone is a risk manager” een treffende realiteit is geworden.

Om u hier op weg te helpen heeft Febelfin Academy een uitgebreid nieuw aanbod aan opleidingen (in het Engels) uitgewerkt.

Risk Management for Banks 

Op zoek naar een opleiding die u een nauwgezet beeld geeft van het financieel risico, het niet-financieel risico en de bedrijfsrisico’s voor banken?

Dit 11-daags traject is een klassikaal risk programma bestemd voor de financiële sector in België.

Het programma doet beroep op deskundige gastsprekers die hun expertise met u delen. Het traject zelf is opgedeeld in 3 modules en wordt afgesloten met een examen dat leidt tot een officieel certificaat. Elke module kan afzonderlijk worden gevolgd. Hierdoor kan u  de opleiding over 3 jaar spreiden.

Data: van 17/09/2019 tot 16/12/2019

Meer info

Enterprise risk management

Voor wie de best practices van het huidige ondernemingsrisicobeheer alsook de huidige uitdagingen in de banksector wenst te begrijpen.

Finance versnelt haar digitale transformatiekoers en wordt geconfronteerd met voortdurende hervormingen van de regelgeving, nieuwe niet-financiële risico's en toenemende concurrentie van niet-banken.

Datum: 17/09/2019

Meer info

Prudential & accounting regulations for risk managers

Gezien de relevantie van de Europese dimensie, wordt in deze training verder ingegaan op de belangrijkste principes en actoren in het Europese kader, evenals op de recente stappen van Europa om tot een voltooiing van de bankenunie te komen alsook tot een hervorming van de toezichtarchitectuur van de EU. Een belangrijk onderdeel hiervan is het gemeenschappelijk toezichtsmechanisme (GTM), waar we tijdens de opleiding dieper ingaan op het toezichtaanpak en de toekomstige Europese prioriteiten.

Datum: 24/09/2019

Meer info

Credit risk: loan by loan management

Inzicht in kredietrisico is van cruciaal belang voor elke financiële professional.

Het is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsmodel en de portefeuille van een financiële organisatie. Deze opleiding is ontworpen om u de essentiële inzichten te geven om kredietrisico effectief te identificeren, kwantificeren en beheren.

Datum: 2/10/2019

Meer info

Operational risk management

Deze opleiding behandelt de essentiële aspecten van operationeel risicobeheer en de uitdagingen in de financiële dienstverlening. Actuele topics zoals selectie en rapportage van toonaangevende KRI's en de formulering van een risicobereidheidsverklaring worden gedetailleerd en besproken. Opkomende onderwerpen zoals informatiebeveiliging en gedragscijfers worden ook behandeld.

Datum: 22/10/2019

Meer info

Cyber security for Risk Managers

Het doel van deze cursus om de belangrijkste bedreigingen voor de financiële sector met betrekking tot cyberveiligheid te benaderen en u een overzicht te geven van de tegenmaatregelen die worden aanbevolen in geval van een cyberaanval. We zullen u de verschillende externe compliance-vereisten voor de financiële sector toelichten en uitleggen hoe het ISO27005-kader voor risicobeoordeling gebruikt dient te worden.

Datum: 5/11/2019

Meer info

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

Evoluties in betalingsverkeer, wat moet je weten?

Nieuwe regelgeving, technologische innovaties, veranderende consumentenverwachtingen en economische ...

Lees meer

Goed nieuws voor Flex Package abonnementshouders!

Onze Flex Package abonnementsformules werden uitgebreid. Je kan nu zo goed als alle ‘basic’ en ‘adva...

Lees meer

Febelfin Academy annual survey 2024: nieuwe conclusies over leren in de financiële sector.

Iedereen leert anders en in functie van eigen doelstellingen. Betrokkenheid van leidinggevenden verh...

Lees meer