1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. ‘Het Recht op Deconnectie’ uitgelegd in een nieuwe e-learning

‘Het Recht op Deconnectie’ uitgelegd in een nieuwe e-learning

, Persoonlijke ontwikkeling

Digitalisering beïnvloedt onze work-lifebalance, zoveel is zeker. Het gevoel altijd en overal verbonden te zijn kan zorgen voor stress en bepaalt mee ons algemeen welzijn.

De Arbeidsdeal van oktober 2022 voerde onder andere ook het ‘Recht op Deconnectie’ in. Deze wetgeving is bedoeld om het mentale, fysieke en sociale welzijn van werknemers te beschermen. Werknemers moeten de nodige rust kunnen inbouwen en het moet hen mogelijk gemaakt worden een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te realiseren. Dit komt niet alleen de werknemer ten goede maar ook de organisatie zelf. Gelukkige werknemers zijn immers productiever en efficiënter.

Elke organisatie dient haar werknemers actief bewust te maken van de risico’s van het (hyper) geconnecteerd zijn en opleiding te voorzien om werknemers te helpen balans te vinden tussen werk en privéleven.

Febelfin Academy ontwikkelde daarom een nieuwe E-learning ‘Het Recht op Deconnectie’ die werknemers informeert over hun recht op deconnectie en de manier waarop dat gewaarborgd wordt. De E-learning reikt ook  concrete tips & tricks  aan waarmee men zélf aan de slag kan gaan.   

De deelnemer leert aan de hand van video’s, praktische cases en zelfreflectie. Het doorlopen van de E-learning duurt ongeveer 1 uur en kan in het Nederlands, Frans en Engels, zo vaak de deelnemer het wenst.       

De E-learning is beschikbaar in ons open aanbod maar kan ook afgenomen worden op maat van jouw team of organisatie. Voor een offerte op maat kan je ingrid.goris@febelfin-academy.be contacteren.

Info en inschrijving

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

Zelfsturing bij opleidingen, een win/win voor alle betrokkenen

Door zelfsturing krijgen de deelnemers het heft in handen en kunnen flexibel een datum inplannen, d...

Lees meer

3 opleidingen rond AI om efficiënter te werken

Artificiële intelligentie is de volgende game changer voor de financiële sector. ‘Artificiële intell...

Lees meer

5 cruciale trends over leren in de financiële sector

Hoe meer verplichte opleidingen medewerkers moeten volgen, hoe minder overtuigd ze zijn van het nut ...

Lees meer