1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Word slimmer vanop afstand: 10 tips voor online leren

Word slimmer vanop afstand: 10 tips voor online leren

, Persoonlijke ontwikkeling

Iedereen heeft het vandaag over online leren. Maar daarom bent u nog niet per se helemaal mee met het digitaal verhaal. Of is het zelfs de eerste keer dat u een online opleiding wenst te volgen. Haal het beste uit online studeren met de tips & tricks van onze Learning expert en Coach bij Twominutes, Ludovic Steurs.

We zitten al enkele weken thuis en naar alle waarschijnlijk zal dit nog wel even duren.

Het werk gaat zo goed mogelijk door. Voor de meeste onder ons is de workflow wel wat geminderd of gaat het er efficiënter aan toe door minder vergaderingen en verplaatsingen. Dit zorgt ervoor dat er meer tijd vrijkomt voor onze professionele ontplooiing. En hoe kunnen we die beter besteden dan aan de ontwikkeling van onze kennis en vaardigheden?

De ontwikkeling van digitale opleidingen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Nu opleidingsproviders zoals Febelfin Academy in deze coronatijd nieuwe online tools aanreiken en hun aanbod uitbreiden wordt het helemaal interessant.

De voordelen van online leren op een rijtje

  • Altijd, overal en op eigen tempo: U leert interactief en efficiënt, waar en wanneer het past
  • Future-proof:  U verwerft digitale skills online leren
  • Leren is fun: U blijft beter bij de (online) les door de afwisseling in inhoud met video’s, oefeningen en cases
  • Hoog leerrendement: U kan steeds de informatie raadplegen waardoor de inhoud beter blijft hangen
  • Bijscholingscertificaat: Na het slagen of doorlopen van de online modules is deze meteen beschikbaar

Maar hoe kan uw online leerervaring nog beter maken?

Om het meeste uit online-leren te halen en ervoor te zorgen dat u uw leren op lange termijn onthoudt en deze nieuwe vaardigheden kan toepassen, zijn er een aantal dingen die u kunnen helpen.

Als u online leren nog niet eerder hebt gebruikt, is de kans groot dat u onderweg een aantal IT-vaardigheden gaat leren, die u als een positieve investering dient te beschouwen.

10 tips voor online studeren

1/ Planning

Stel uzelf een plan op wanneer u gaat studeren en voor hoe lang, en hou u eraan.

2/ Zelfdiscipline

Zelfdiscipline is een van de grootste uitdagingen bij het online leren, vooral als u in uw eigen tijd studeert in plaats van op de werkplek.

3/ Hulplijn

Zorg ervoor dat u weet hoe en waar u ondersteuning kunt krijgen, of het nu gaat om een ​​probleem met uw apparaat, hoe u door de cursus kunt navigeren of hulp bij de cursusinhoud.

4/ Uitrusting

Zorg voordat u met uw online training begint dat u een goede internetverbinding hebt en dat u kan inloggen op het trainingsportaal. Er is niets frustrerender dan uzelf een plan te maken en op dag 1 te ontdekken dat u een technologisch probleem hebt. Als u een probleem tegenkomt, vraag dan onmiddellijk advies.    

5/ Leermethodiek

Houd uw studiesessies kort, afgewisseld met activiteiten om uw begrip van wat u hebt geleerd te controleren. Schrijf dan de belangrijkste punten op die u hebt geleerd. Na 30 minuten op uw computer, laptop of tablet moet u een pauze nemen; bewegen, een drankje halen of een praatje maken met een vriend.

6/ Motivatie

Of u nu door uw werkgever bent gevraagd om een ​​online cursus te volgen of u doet het voor uw eigen persoonlijke ontwikkeling, er zal een reden zijn waarom u het doet. Als het uw werkgever is die de training heeft geregeld, hebben zij een doel; misschien krijgt u meer verantwoordelijkheid of moet u meer weten over een bepaald proces of bepaalde wetgeving. Wat de reden ook is, hou deze in gedachten, want dit zal uw motivatie helpen.

7/ Reactiviteit

Als u tijdens uw studie een probleem tegenkomt of als uw vragen hebt over de inhoud van de cursus, niet uitstellen doe het meteen. We weten allemaal dat uitstel vak afstel betekent dus ga meteen over naar actie. 

8/ Neem de tijd

 Vermijd de neiging om zo snel mogelijk een online cursus te volgen. Ten eerste kunt u uw kansen om aan het einde van de cursus te slagen voor een assessment of test in gevaar brengen, en ten tweede vergeet u zeer waarschijnlijk wat u binnen enkele minuten na het voltooien van de cursus heeft geleerd.

9/ Herhaling

Ga terug naar elk deel van de cursus dat u niet volledig begrijpt of moeilijk onthouden hebt. Herhaling is de beste manier om te onthouden, maar voor de beste resultaten kunt u de informatie gedurende een bepaalde periode regelmatig opnieuw bekijken. Hoe langer de tijd, hoe beter je lange termijn geheugen van wat je hebt geleerd zal zijn.

10/ Interactie

Als u een online cursus voltooit met een duur van meer dan één of twee uur professionele ontwikkeling en u de mogelijkheid heeft om een ​​online forum voor discussie te gebruiken, maak er dan gebruik van. Andere deelnemers kunnen vaak de beste bron van ondersteuning en motivatie zijn, dus neem de tijd om deel te nemen.

Maak van deze quarantaine periode een opportuniteit om uw kennis en vaardigheden te versterken met onze online opleidingen.

Bekijk het online opleidingsaanbod

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

3 opleidingen rond AI om efficiënter te werken

Artificiële intelligentie is de volgende game changer voor de financiële sector. ‘Artificiële intell...

Lees meer

5 cruciale trends over leren in de financiële sector

Hoe meer verplichte opleidingen medewerkers moeten volgen, hoe minder overtuigd ze zijn van het nut ...

Lees meer

Nieuw in het opleidingsaanbod - najaar 2024

Met de zomer voor de deur geven we je graag nog ons opleidingsaanbod mee voor dit najaar. De focus l...

Lees meer