1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. › 
  5. › 
  6. Community

Community

Febelfin Academy is niet zomaar een opleidingsinstituut. Het is bovenal een ontmoetingsplaats voor de financiële sector waar ideeën ontstaan of samen komen en waar we ieders professionele ambitie ondersteunen.

En wie ‘ontmoeten’ zegt, zegt ook ‘feest vieren’. 
In 2022 hadden we bij Febelfin Academy heel wat te vieren!

Yearly Event 2022 ‘Back to the Future of Learning’

Ons 15 jarig bestaan bijvoorbeeld, de inauguratie van onze nieuwe kantoren aan de Koning Albert II laan en het einde van de coronaperiode waardoor we elkaar -eindelijk- weer ‘live’ konden ontmoeten.  

We zwaaiden voor de gelegenheid de deuren open van onze kantoren wijd open en combineerden het avond event met een interactieve tentoonstelling. Het werd een memorabele avond!

Thema van het jaarlijkse event 2022 was ‘Back tot he Future of Learning’: hoe is het voor Febelfin Academy allemaal begonnen, hoe is het leren geëvolueerd in de loop van de voorbije 15 jaar, wat hebben we de financiële professional allemaal te bieden en hoe zien we de toekomst van het leren verder evolueren. 

Onze lesgevers en opleidingsverantwoordelijken konden de verschillende leervormen (klassikaal, live webinar, verschillende soorten e-learning) zelf ervaren door in de loop van de avond te leren hoe ze een Rubic’s Cube moesten oplossen.

Hoe los ik een Rubic's cube op?

Fin Competition : live finale in Brussel

De Fin Competition was in 2022 aan al haar 3de editie toe.

Op 15 december 2022 werd de grote finale voor het eerst ook écht live gespeeld, een heel nieuwe ervaring! Meer dan 200 jongeren, studenten 3de bachelor bank- en financiewezen uit 15 hogescholen in België, die de afgelopen maanden hadden deelgenomen aan het online banksimulatiespel, kwamen die dag naar onze kantoren te Brussel. Onder hen de 47 finalisten,  hun supporters en de coaches die hen tijdens de voorbije spelrondes hadden begeleid. 

De finalisten speelden in de voormiddag het finalespel terwijl de supporters konden deelnemen aan thema-workshops. Daarnaast was er ook doorlopend een jobfair. Na een bijzonder spannende finale ging de hoofdprijs naar de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen.

Deelnemen aan de Fin Competition bleek een intense ervaring voor alle deelnemers en het live event was de kers op de taart. We wensen hen allemaal een mooie carrière toe in de financiële sector!

Doe je graag mee aan de Fin Competition 2023?

Inclusie workshops : Teaching in 2022 and beyond

We willen graag dat iedereen blijft evolueren in wat hij/zij het liefste doet. In 2022 startten we daarom met een serie workshops voor onze lesgevers over het lesgeven zelf, om ook hen te inspireren. De eerste reeks workshops stond in het teken van inclusie. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis en op de juiste manier aangesproken voelt tijdens een opleiding.