1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Steun The Next Generation of Finance!

Steun The Next Generation of Finance!

, Algemeen

Een toekomst in de financiële sector? Focus op jongeren tussen 17 en 25 jaar met onze grootschalige awareness campagne: ‘Be the Next Generation of Finance’. We benadrukken de vele mogelijkheden en interessante, nieuwe rollen binnen onze financiële sector.

Doel van onze campagne

Hoe krijgen we de financiële sector weer top of mind bij jongeren?

Een Fin Competitie lanceren tussen 15 hogescholen in heel België is alvast een goede start! Febelfin Academy lanceert op 1 oktober het online banksimulatiespel voor 3de jaars bachelors in studierichting financie-en verzekeringswezen. Studenten leren tijdens deze wedstrijd theorie in praktijk omzetten en schaven ook hun sociale vaardigheden bij. Met dit initiatief willen we de doorstroom naar de financiële sector bevorderen.

Tussen begin oktober en midden november houdt elke hogeschool een eigen competitie. Sluitstuk is de nationale finale op 27 november: de beste teams van elke school nemen het dan tegen elkaar op.

In teams van drie spelen de studenten een online simulatie waarbij ze in de huid kruipen van een bankier. Ze moeten beslissingen nemen over rentevoeten voor consumenten, kmo’s en ondernemingen, over risk management, over personeelsbeleid, … Dat doen ze samen, met respect voor ieders mening. Naast een wisselbeker wint het beste team een unieke ervaring met een topman uit de financiële sector.

Voormalig Minister van Financiën en huidig Premier, Alexander De Croo, steunt het initiatief voluit: “Bankiers hebben een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid, zeker in deze ongeziene tijden. Ze helpen mensen en ondernemingen vooruit. Dankzij de Fin Competition kunnen de studenten een eerste keer kennismaken met hun belangrijke toekomstige rol. Ik wens the Next Generation of Finance veel succes. Ik reken op hen.”

Middelbare scholieren interesseren voor finance en hen aanmoedigen om financiën te studeren en vervolgens in de sector te gaan werken, is een andere uitdaging die we aangaan.

De financiële sector ziet er steeds minder aantrekkelijk uit als potentiële werkgever voor jongeren, een situatie die vaak gelinkt is met het wantrouwen van jonge generaties ten opzichte van financiële organisaties.

Daarom willen we jonge mensen aanspreken en betrekken hen, met aandacht voor hun potentieel en inbreng.

Om vertrouwen te winnen en mythes te ontkrachten, openen we de "black box" van de financiële sector en leggen we uit wat het betekent om daar te werken, welke competenties er nodig zijn en welke ontwikkelingspaden je kan volgen eenmaal je bent gestart als financiële professional.

Top of mind

Clichés zoals ‘bankieren is old school’ of ‘bankiers zijn gewoontjes’, die doen we vlot vergeten tijdens deze campagne. Want de financiële sector heeft veel interessants te bieden. Wat zoal?

  • Een maatschappelijk relevante job (bankiers helpen mensen en ondernemingen vooruit);
  • Een omgeving waar je je ding kunt doen;
  • Veel kansen om opleidingen te volgen én dus te groeien in je job.

Oké, maar waar leidt dat naartoe?

Dat er fijne toekomstperspectieven mogelijk zijn, komt uiteraard aan bod. Maar jongeren zitten met heel wat concrete vragen: over welk soort jobs gaat het? Welke competenties heb ik nodig? Hoe kan ik me verder ontwikkelen? …

Ze krijgen antwoorden via onze gloednieuwe website www.nextgenerationoffinance.be.

Ze vinden er concrete informatie over vijf functies die in de toekomst absoluut nodig zijn en waar zij naartoe kunnen werken. Welke functie het best past bij hun interesses? Dat komen ze snel te weten via een interactieve test: ‘The 5 filters of finance’. 

Omdat echte verhalen nog meer zin geven, kunnen ze na de quiz een interview bekijken met een jonge bankier die dat soort job doet.

De komende weken zullen er op de website nog meer video’s verschijnen. Daarin leggen enkele van onze topexperten uit hoe de financiële sector zich ontwikkelt en vernieuwt. Als je levenslang blijft leren, kan je immers een mooie loopbaan uitbouwen. Daar zijn we bij Febelfin Academy rotsvast van overtuigd!

Be the Next Generation of Finance

Met deze gedurfde campagne willen we het onbenutte potentieel vrijmaken van deze nieuwe generatie van talenten zodat zij samen met ons de financiële toekomst uittekenen.

We stellen jou graag onze nieuwe campagne voor:  ‘Be the Next Generation of Finance’!

Ga naar the Next Generation of Finance

Steun onze campagne op Instagram, Facebook en LinkedIn

Niemand is beter geplaatst dan jij als financiële medewerker, opleidingsverantwoordelijke of expert om onze awarenesscampagne mee te ondersteunen.

Volg ons via onze verschillende kanalen en deel met jouw eigen netwerk:

Alvast hartelijk dank voor jouw support!

Deelnemende hogescholen

Onze partners

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

3 opleidingen rond AI om efficiënter te werken

Artificiële intelligentie is de volgende game changer voor de financiële sector. ‘Artificiële intell...

Lees meer

5 cruciale trends over leren in de financiële sector

Hoe meer verplichte opleidingen medewerkers moeten volgen, hoe minder overtuigd ze zijn van het nut ...

Lees meer

Nieuw in het opleidingsaanbod - najaar 2024

Met de zomer voor de deur geven we je graag nog ons opleidingsaanbod mee voor dit najaar. De focus l...

Lees meer