1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Trends in opleidingen - voorjaar 2024

Trends in opleidingen - voorjaar 2024

, Algemeen

Om up to date te blijven in onze dynamische financiële sector speelt gespecialiseerde opleiding een steeds grotere rol. In ons opleidingsaanbod zien we voor 2024 enkele opmerkelijke trends.

Enerzijds zijn er de technologische innovaties zoals artificiële intelligentie, die een steeds crucialere rol spelen in het verbeteren van operationele efficiëntie, en in het creëren van nieuwe kansen. Samen met deze technologische vooruitgang komt tegelijk de noodzaak van robuuste governance en doorgedreven gegevensbeheer (data) naar voor, om risico's te beheren en om aan regelgevingsvereisten te voldoen.

Voor 2024 verwachten we dat digitalisering de manier waarop organisaties binnen de financiële sector opereren verder -en zo mogelijk nog sneller- zal blijven transformeren. Klantgerichtheid, onder de vorm van customer centricity, staat daarom hoog op de agenda, met een focus op gepersonaliseerde diensten en verbeterde klantervaringen. Veiligheid en privacy blijven prioriteit, met toenemende inspanningen om cyberdreigingen het hoofd te bieden. 

In deze evoluerende bankensector wordt en is ‘good governance’ van vitaal belang. Het waarborgt niet alleen een doeltreffend risicobeheer in een complexe omgeving, maar ook naleving van strikte regelgeving ter bevordering van stabiliteit en consumentenbescherming. Transparante en verantwoordelijke governance (ESG) versterkt het vertrouwen van klanten, investeerders en toezichthouders, terwijl het bijdraagt aan effectieve besluitvorming, langetermijnvisie en integriteit van financiële producten.

De trends in de financiële sector wijzen op een groeiende afhankelijkheid van geavanceerde technologieën, wat de vraag naar gekwalificeerd personeel vergroot. Financiële professionals moeten effectief, efficiënt en veilig gebruik kunnen maken van artificiële intelligentie, terwijl ze zich bewust zijn van de noodzaak van sterke governance en datamanagement. Dit is essentieel om risico's te minimaliseren, te voldoen aan de toenemende regelgeving en het vertrouwen van belanghebbenden te behouden.

Martin Haegheman I Learning & Development Advice | Febelfin Academy

Onze opleidingen richten zich daarom op verschillende aspecten, waaronder ethisch gebruik van artificiële intelligentie in financiën, implementatie van robuuste governancestructuren, effectief datamanagement en het navigeren door de diverse regelgeving. We willen professionals voorbereiden op de uitdagingen binnen hun job en hen helpen zich aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen.

We streven ernaar om professionals in staat te stellen deze technologische veranderingen te omarmen en deze op een ethische en compliant manier te implementeren. Door sterke nadruk te leggen op governance en datamanagement, willen we bijdragen aan een veerkrachtige financiële sector die in staat is om innovatie te omarmen zonder concessies te doen aan integriteit en stabiliteit.

Voor meer informatie omtrent ons voorjaarsaanbod 2024 kan je terecht bij Martin Haegheman. Alle opleidingen kunnen ook op maat van je organisatie uitgewerkt worden, Ingrid Goris denkt graag met je mee.

Opleidingsaanbod voorjaar 2024

Delen

Opleiding & Finance: what's new?

Nieuw in het opleidingsaanbod - najaar 2024

Met de zomer voor de deur geven we je graag nog ons opleidingsaanbod mee voor dit najaar. De focus l...

Lees meer

Ik laat compliance medewerkers nadenken over communicatie

Binnen het opleidingstraject “Qualified Operational Compliance Professional” is er ook aandacht voor...

Lees meer

Evoluties in betalingsverkeer, wat moet je weten?

Nieuwe regelgeving, technologische innovaties, veranderende consumentenverwachtingen en economische ...

Lees meer