1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Focus op onze eigen unieke talenten: de toekomst van onze sector!

Voor de bijscholingscyclus die eindigt op 31 december 2023 kan je makkelijk de ‘bijscholingspunten’ (lees voortaan als ‘bijscholingsuren’) afleiden door per bijscholingsdomein de som te maken van de algemene en sectorspecifieke uren. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze FAQ.

Focus op onze eigen unieke talenten: de toekomst van onze sector!

, Persoonlijke ontwikkeling

Wat onthouden we van de uiteenzetting over talent management in de bedrijfswereld door Alexandre Pachulski tijdens het 2-jaarlijks Together evenement van 20 mei voor onze Learning & development professionals? Elkaar leren kennen en zo onze capaciteiten ten volle benutten om de financiële sector opnieuw vorm te geven: dat is de kern van de uiteenzetting van deze visionair.

En als u nu de sleutel tot de wereld van morgen bent? 

Na onze succesvolle eerste editie van ‘Together’ waren we heel blij om Alexandre Pachulski, medeoprichter van de talent management start-up Talentsoft en auteur van Unique(s), te mogen verwelkomen op de tweede editie van ‘Together’ op maandag 20 mei voor een twintigtal professionals op het vlak van Learning & Development.

Hoe kunnen we ons onderscheiden in de huidige bedrijfswereld? Door onze uniekheid!

Alexandre Pachulski geeft advies om onze 'Ikigaï'' (Japanse methode om uw professionele weg te vinden) te ontdekken, maar toch wil de doctor in artificiële intelligentie ons vooral bewustmaken en ons voorbereiden op de wereld van morgen.

 Hij gaf ons zijn visie op de werkplek van de toekomst en op de prominente rol die ieders unieke competenties zullen spelen. We zijn dieper ingegaan op de definitie, de identificatie en de valorisatie van onze vaardigheden. Hoe kunnen we de beste versie van onszelf worden en hoe kunnen we onze talenten inzetten op het werk?

Want naast zelfontdekking en persoonlijke ontplooiing wil hij ook onze ogen openen door ons allemaal nauwer te betrekken bij de ontplooiing van de talenten die bijdragen aan de individuele en collectieve vooruitgang op de weg naar professioneel succes.

Onze unieke competenties achterhalen

In het kader van Talentsoft heeft hij het regelmatig over de manieren om van werk een opportuniteit te maken. Maar hij heeft ingezien dat de bedrijfswereld nog niet klaar is voor deze nieuwe wereld.  

Waar het echt om draait, is niet ons welzijn op het werk verhogen, maar wel ons de sleutels in handen geven om ons te ontplooien, een weg te banen en ons geluk te vinden. 

Opleiding speelt daarbij een centrale rol.

 “Vandaag raken competenties steeds meer achterhaald, dus we moeten durven de wereld in vraag te stellen, kritiek te geven, zelfstandig en creatief te werken ...” 

Stuk voor stuk ‘soft skills’, of zachte vaardigheden, waarnaar steeds meer bedrijven op zoek zijn. Volgens hem hebben nieuwe technologieën, en dan vooral artificiële intelligentie, voorlopig geen impact op het leven van de medewerkers. 

Hij stelt echter wel vast dat velen zich grote zorgen maken over banenverlies en we moeten dus gaan nadenken over de plaats van de mens in de maatschappij. 

En zo komen we bij een fundamentele vraag. Wat is onze toegevoegde waarde? Onze bijzonderheid, onze uniciteit!

Daarom is het zo belangrijk dat ondernemingen, en dan vooral HR- en L&D-verantwoordelijken, zich meer gaan toeleggen op de definitie, de identificatie en de valorisatie van de unieke vaardigheden van hun medewerkers.

Pas als we de beste versie van onszelf worden, kunnen we onze talenten volledig inzetten op ons werk en zo inspelen op de uitdagingen van morgen.

Hoe onszelf ontdekken

Hoe kan onze professionele omgeving een hefboom worden voor onze talenten? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in het boek Unique(s) van Alexandre Pachulski of in de video’s ‘Talents of Tomorrow’ op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCm1LI289KYeXWgleLS8QuUAOpleiding & Finance: what's new?

'The Phone Party': Hoe maak je telefonisch een succesvolle afspraak met je klant?

Proactief bellen naar klanten om een afspraak te maken is de voorbije jaren een beetje in onbruik ge...

Lees meer

Elan+: een actueel en relevant opleidingsaanbod

Vanaf 1 februari 2024 kunnen medewerkers binnen het paritair comité 310 weer inschrijven voor een op...

Lees meer

Van sparen naar beleggen… open je blik op beleggingsfondsen

Beleggen leeft. En dat is logisch want het zijn bijzondere tijden. Geopolitieke conflicten, klimaatu...

Lees meer