1. Home › 
  2. › 
  3. › 
  4. Hoe schrijf ik mij in voor een herexamen?

Hoe schrijf ik mij in voor een herexamen?

Herexamen op eigen kosten

Om een herexamen af te leggen van een module waarvoor je niet geslaagd bent, schrijf je je rechtstreeks in op ons leerplatform MyFebelfinAcademy via ‘mijn leertraject’. Vervolgens klik je op de module waarvoor je deels opnieuw een examen moet afleggen, en daarna op het deel van deze module waarvoor je examen wil afleggen. Let op: dit geldt alleen wanneer je niet bent geslaagd voor een examen waarvoor je zelf hebt betaald.

Hou rekening met een wachttijd van 15 kalenderdagen, die ingaat op de dag na het examen waarvoor je niet geslaagd bent. Als je bijvoorbeeld niet geslaagd bent voor een examen op 1 september, dan kan je pas vanaf 16 september een herexamen afleggen.

Herexamen op kosten van jouw werkgever

Neem contact op met jouw opleidingsverantwoordelijke. Hij of zij zal het nodige doen om jou opnieuw in te schrijven na het verstrijken van de wachttijd van 15 kalenderdagen vanaf de dag na het examen waarvoor je niet geslaagd bent.

Als je bijvoorbeeld niet geslaagd bent voor een examen op 1 september, dan kan je pas vanaf 16 september een herexamen afleggen.

Herexamen op eigen kosten nadat je een examen hebt afgelegd via jouw werkgever

Je kan je onmiddellijk opnieuw inschrijven via onze website, zoals je je voor een nieuwe opleiding zou inschrijven. Hou geen rekening met de totaalprijs die zal worden bevestigd aan het einde van de inschrijvingsprocedure. Onze boekhouding zal jou via e-mail een factuur sturen met daarop het aangepaste bedrag voor het herexamen. De examendata verschijnen na de betaling op jouw profiel.


Andere vragen in deze categorie